Dėl vyno butelio užmušė sugyventinę

Pagirioms negavo nė lašo

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

2014-01-16 16:25, atnaujinta 2018-02-17 11:06

Anksčiau neteistas 43 metų bedarbis Ž.Rimkus kaltinamas nužudęs ketveriais metais jaunesnę savo sugyventinę Loretą Kekytę, su kuria gyveno Šilutėje viename bute. Tragiškai pasibaigęs konfliktas įsiplieskė dėl vyno butelio, kuriuo pora negalėjo pasidalyti.

Klaipėdos apygardos teisme Ž.Rimkus bandė vaidinti rūpestingą vyrą - moterį, kuri sirgo nervų liga epilepsija, jis neva stengėsi apsaugoti nuo pragaištingo alkoholio poveikio, bet ši neklausiusi. Teismo medicinos ekspertai teigia, kad L.Kekytė buvo mirtinai sumušta.

Pagirioms negavo nė lašo

Su sūnumi gyvenusi L.Kekytė prieš trejus metus į savo namus įsileido Ž.Rimkų, kuris prieš tai gydėsi nuo alkoholizmo Švėkšnos psichiatrinėje ligoninėje. Buto šeimininkė irgi buvo linkusi išgerti. Pora gyveno iš socialinių pašalpų - maistui ir alkoholiui pinigų užtekdavo.

Turgaus gatvės namo bute konfliktas bute įsiplieskė 2013 metų liepos 27-ąją. Atšventę Ž.Rimkaus gimtadienį abu sugyventiniai rytą jautėsi blogai. L.Kekytė vyrui davė pinigų ir liepė nupirkti alkoholio.

Nupėdinęs į parduotuvę Ž.Rimkus parnešė vyno. Dar gulėjusi lovoje moteris liepė atlikti dar vieną darbą - pavedžioti kiemą šunį. Vyras prašė jos palaukti, kol grįš į namus, kad abu galėtų išgerti butelį.

Grįžęs Ž.Rimkus žadėto vyno negavo - sugyventinė butelį kažkur paslėpė. Pagirių kamuojamas vyras įtarė, kad L.Kekytė jį išgėrė viena, dar bandė aiškintis, bet buto šeimininkė nesileido į kalbas.

Siūlėsi parnešti kitą butelį

„Kai paklausiau, kur vynas, Loreta pakilo iš lovas ir kad šoks man į akis - negausi. Mačiau tą butelį, nukištą už lovos, ten ji ir sidrą laikydavo. Jau buvo įkaušusi, nors sutarėme kartu išgerti."

Ž.Rimkus tikino tapęs provokacijos auka: „Sakiau jai -- be reikalo širsti, jeigu butelis tuščias, duok pinigų, kitą parnešiu. Keturių litų teprašiau. Jaučiau, kad Loreta neiškentės -- viena viską išgers", - konflikto užuomazgą teisme prisiminė kaltinamasis.

Pagiriojantys sugyventiniai susikirto dėl vyno „Šaltinėlis". Ž.Rimkus bandė siekti už lovos padėto butelio, bet tada šeimininkė, anot jo, visai patrako, elgėsi agresyviai - ėmė plūstis, blaškytis.

„Norėjo išgerti, o aš žinojau, kad jai negalima - ištikta priepuolių griuvinėjo, jau ir vaistai nepadėdavo. Krito skersai ant lovos, galva trenkėsi į kraštą. Nagais man veidą išakėjo -- nuoskaudų nepamiršta Ž.Rimkus.

Nužudęs toliau girtuokliavo

Iš smulkaus sudėjimo moters atėmęs vyną Ž.Rimkus tikino jos smarkiai netalžęs - keliskart plaštaka vožęs į smilkinį, stumtelėjęs nuo savęs. Tada L.Kekytė atsigulė ant lovos, nusisuko, o smurtautojas su nugertu buteliu iškurnėjo lauk. Kieme su kaimynu iš gretimo mano jį išmaukė.

"Kai po pietų grįžau namo, Loreta tebegulėjo, bet jos veidas buvo keistai pamėlęs. Papurčiau - nebegyva. Negalėjo mirti nuo sumušimų - reikėjo mažiau gerti, gydytis", - teisme pamokslavo iš sugyventinės ne vien tiktai vyno butelį, bet ir gyvybę atėmęs šilutiškis.

Ž.Rimkus pats medikų į namus nekvietė. Numirėlę ir šalia jos fotelyje susmukusį vyrą aptiko kitas tą dieną į moters buto duris pasibeldęs kaimynas Žydrūnas Vaitkus. Jis pranešė policijai apie nusikaltimą.

Mirė nuo sunkių sužalojimų

„Ž.Rimkus smarkiai gėrė, bet nebuvo agresyvus. Netikiu, kad toks lėtapėdis užmušė moterį", - teisme smurtautoją užstojo Ž.Vaitkus.

Vienturtis L.Kekytės sūnus 21 metų Povilas Kekys neslėpė, jog motina ir anksčiau kentėdavusi nuo įnamio smurto: „Išgėrę jie abu susistumdydavo. Keletą kartų man teko raminti Ž.Rimkų".

Kaimynams moteris buvo prasitarusi, kad sugyventinis išgėręs nesuvaldo rankų, bet varomas iš buto „nakvoti po egle" nurimsta.

Ekspertai nustatė, kad L.Kekytės mirties priežastis - ne epilepsija, o sunkūs galvos sužalojimai - mirė nuo kraujo išsiliejimo į smegenis.

Moterį į kapus pasiuntusiam Ž.Rimkui gresia nelaisvė iki 20 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.