Cigarečių slėptuvė - po šienu

Netoli sienos su Baltarusija esančios sodybos klojime pasieniečiai aptiko po šienu paslėptus 22 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 160 tūkst. litų. Sulaikyti ir du sodyboje buvę Šalčininkų rajono gyventojai, įtariama, susiję su šiuo kroviniu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 AM

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai prie pat sienos su Baltarusija esančio Šalčininkų rajono Krakūnų kaimo prieigose aptiko įtartinų požymių, pagal kuriuos spėta apie galimą kontrabandos patekimą į Lietuvą.

Beveik tuo pat metu gauta informacijos, jog šiose apylinkėse neseniai buvo pastebėtas visureigis, važiavęs nuo valstybės sienos link Krakūnų. Per parą pasieniečiams pavyko nustatyti sodybą Krakūnų kaime, kurioje, įtarta, galėjo būti kontrabandos. Ši sodyba yra už pusantro kilometro nuo sienos. Ketvirtadienį surengtos kratos metu VSAT pareigūnus sodyboje pasitiko 24-erių ir 41-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Apie jokias kontrabandines cigaretes abu vyrai teigė nieko nežinantys.

Pasieniečiai apieškojo sodybą ir šalia stovintį klojimą. Jame po šienu VSAT pareigūnai aptiko 10 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5” ir 12 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su visais mokesčiais yra daugiau kaip 160 tūkst. litų.

Kratos metu pasieniečiai surado ir visureigį „Jeep Cherokee“, kuriuo, įtariama, kontrabandiniai rūkalai buvo atgabenti į šią sodybą.

Automobilyje nebuvo galinių sėdynių. Dažniausiai jos išimamos tam, kad į transporto priemonę būtų galima sutalpinti kuo daugiau kontrabandinių cigarečių.

Dėl kontrabandos VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Abu sodyboje buvusius Šalčininkų rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Sulaikyti rūkalai bei automobilis saugomi Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.