Ignalinos rajone sulaikyti aštuoni vietnamiečiai ir jų vedlys čečėnas

Pernai pasieniečiai iš viso sulaikė 66 nelegalus iš Vietnamo.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-17 14:33, atnaujinta 2018-02-17 10:11

Apie įtartinus automobilius, po vidurnakčio pastebėtus ties Kačerginės kaimu, kolegoms pranešė po darbo namo vykęs VSAT pareigūnas. Jam pasirodė įtartini mikroautobusas ir lengvasis automobilis, važiavę nuošalioje vietovėje vėliu paros metu. Įtarimus sustiprino tai, kad automobiliai buvo su lenkiškais valstybiniais numeriais.

Blokavę vietovę, pasieniečiai netrukus sustabdė minėtąsias transporto priemones: mikroautobusą „Renault Traffic“ bei lengvąjį „Opel Astra“. Jas vairavo 29 ir 30 metų Lenkijos piliečiai, pateikę tvarkingus dokumentus. Tačiau pareigūnams kilo įtarimų, kad automobiliais galėjo būti gabenami žmonės, todėl nuspręsta vietovę apieškoti.

Netrukus už pusės kilometro nuo Baltarusijos sienos sulaikyti devyni asmenys. Vienas iš sulaikytųjų - čečėnų tautybės Rusijos pilietis. Įtariama, kad jis buvo nelegalų vedlys. Kiti sulaikytieji prisistatė vietnamiečiais: penki iš jų turėjo savo vardais išduotus Vietnamo pasus, su savimi nelegalai nešėsi būtiniausių asmeninių daiktų.

Pirminiais duomenimis, vietnamiečių amžius – nuo 21 iki 36 metų. Juos lydėjusiam čečėnui - 46 metai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vietnamiečius lydėjusiam čečėnui ketinama pateikti įtarimus dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Po apklausos Lenkijos piliečiai paleisti, o vietnamiečiai ir jų vedlys uždaryti į areštinę.

VSAT pareigūnai kreipsis į Ignalinos rajono apylinkės teismą ir prašys leisti suimti čečėnų tautybės Rusijos pilietį. Teismas taip pat spręs, ar leisti sulaikytus vietnamiečius apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Pernai pasieniečiai iš viso sulaikė 66 nelegalus iš Vietnamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.