Rankų nesuvaldžiusio D.Šamrajaus laisvė tik apribota

Buvęs grupės „Pikaso“ dainininkas klaipėdietis

Klaipėdietis D.Šamrajus po nuosprendžio tryško džiaugsmu.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdietis D.Šamrajus po nuosprendžio tryško džiaugsmu.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jan 17, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:55 AM

Pernai birželio 19-ąją įsivėlęs į incidentą 30-metis D.Šamrajus „Statoil“ degalinės parduotuvėje sumušė 25 metų klaipėdietį Marką Matvejevą. Vyras nuoskaudos nepamiršo - rugsėjį kreipėsi į policiją.

Klaipėdos apylinkės teisme D.Šamrajus neneigė keliskart smogęs į veidą nepažįstamam M.Matvejevui po to, kai šis per neapdairumą neva sukėlęs grėsmę jo gyvybei, iškeikęs necenzūriniais žodžiais.

M.Matvejavas teigė, kad ne jis, o pats D.Šamrajus svaidėsi keiksmais ir pirmasis jį užpuolė. Laikydamas už kaklo, kad nepabėgtų, dukart smogęs jam į veidą. Per grumtynes suplėšęs drabužius, nubrozdinęs veidą.

Prokurorai D.Šamrajaus veiksmus įvertino kaip vandališką elgesį su žmogumi ir reikavo jam skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę - penkis mėnesius dirbti visuomenės labui po 20 valandų per mėnesį.

Teismas D.Šamrajui už nesunkų tyčinį nusikaltimą skyrė kitokią bausmę - nuo 6 iki 22 valandos būti namuose ir neišvykti iš gyvenamosios vietos. M.Matvejevui priteistas 1000 litų moralinės žalos atlygis.

„Laukiau griežtesnės bausmės. Niekas nepasikeis, tokiu metu su žmona, guldau vaiką ir einu miegoti. Veikla nenukentės - policijai nurodęs pateisinamą priežastį koncertuosiu ir vakarais“, - džiaugėsi teisme savo kaltę pripažinęs, atsiprašęs nukentėjusiojo D.Šamrajus.

„Tiesa prieš teisingumą“, - taip savo padėtį įvertino buvęs „Pikaso“ atlikėjas „Statoil“ degalinėje įkrėtęs į kailį M.Matvejevui. Šis iš pradžių vos nepartrenkė D.Šamrajaus važiuodamas automobiliu BMW, o paskui, užėjęs į parduotuvę, kabinėjosi - išvadino jį „pydaru“.

D.Šamrajus nuėjus į parduotuvę sumokėti už benziną, įkandin nusekė ir M.Matvejevas - neva nusipirkti karštos kavos. Aiškindamiesi santykius vyrai susikibo - per grumtynes nuvertė lentyną su maisto produktais ir gėrimais. Smurto proveržį degalinėje užfiksavo filmavimo kameros.

M.Matvejevas teigė parduotuvėje tik paklausęs D.Šamrajaus, ko jis nerimsta, ko tranko automobilio dureles: „Jis pirmasis mane puolė iš nugaros - sudavė penkis smūgius. Mano ranka buvo sugipsuota - negalėjau apsiginti. Dar koja spyrė į galvą ir išbėgo lauk.

Prišokęs D.Šamrajus ėmė šaukti, kad aš jo vos nenutrenkiau, nors važiavau lėtai. Rodė nepagarbius gestus, laužėsi į automobilį ir jau rengėsi man smogti. Gal buvo įkaušęs ar apkvaišęs nuo narkotikų ?“, - teisme incidentą prisiminė nukentėjusysis.

D.Šamrajus apgailestavo nesuvaldęs rankų: „Susijaudinęs aš pažeidžiau viešąją tvarką - smogiau matydamas, kad žodžiais, net ir pasišalinus iš konflikto vietos, pavyks nuraminti įžūlaus jaunuolio.

Išbėgęs iš degalinės jis blokavo mūsų automobilį. Kai išvažiavome į Šilutės plentą, pasivijo, užlindęs į priekį sukėlė avarinę situaciją. „Mercedes Benz“ vairavusi moteris smarkiai išsigando“.

Nuteistasis savo veiksmus vertino kaip vyrišką atkirtį: „Aš nuo pat vaikystės buvau mokomas ginti savo ir šeimos narių garbę. Kažin kaip būtų pasielgę kiti, viešoje vietoje išvadinti „pydarais?“.

Teisėjas Eugenijus Antanauskas, pažymėjęs, kad D.Šamrajus įsivėlė į konfliktą išprovokuotas, kokių nors atlikėjo kaltę lengvinančių aplinkybių neįžvelgė - smurtauti viešose vietose negalima.

D.Šamrajus savo kalbą teisme užbaigė lotyniška sentencija: „Dura lex, sed lex“ („Griežtas įstatymas, bet vis dėlto įstatymas“ -- liet.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.