Ilgapirščio amatas - tuštinti moterų rankines ir kišenes

Ne kartą teistas už svetimų kišenių kraustymą įžūlus vagišius Grafas

G.Stankevičius ne visada supranta, už ką yra teisiamas.<br>G.Pilaičio nuotr.
G.Stankevičius ne visada supranta, už ką yra teisiamas.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jan 19, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:55 AM

Dvi uostamiesčio moksleivės pasiskundė policijai, kad jas apvogė kažkoks prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ slampinėjęs įtartinas vaikinas. Mergaitės įsidėmėjo kišenvagį, nuodugniai apibūdino jo išvaizdą, papasakojo, kokie daiktai buvo pavogtoje piniginėje.

Tada pareigūnai moksleives įsodino į automobilį, suko ratus miesto gatvėmis ir žvalgėsi. Greitai jie pastebėjo įtariamąjį, stovintį prie vieno Taikos prospekto daugiabučio. G.Stankevičius buvo sulaikytas, jo kišenėje aptikti iš paauglės pavogta piniginė su daiktais ir pinigais.

Daug kartų už piniginių, mobiliųjų telefonų vagystes viešose vietose nutvertas G.Stankevičius vėl uždarytas į policijos areštinę. Ten jis ilgai nesėdi - paleistas laisvėn po kelių savaičių vėl įkliuva.

Kilniu Grafo vardu pavadintas 24 metų G.Stankevičius - pajūryje besiblaškantis, pastovesnės gyvenamosios vietos neturintis asmuo. Prieš keletą metų jis nuteistas kalėti už tai, kad mieste apvogė dvi moteris.

Tąkart G.Stankevičius pričiuptas Taikos prospekte. Įsėdęs į maršrutinį autobusą miklių rankų kišenvagis iš klaipėdietės Natašos S. rankinės ištraukė piniginę su darbo pažymėjimu ir banko mokėjimo kortele.

Nukentėjusioji susizgribo, kai išlipęs iš autobuso ilgapirštis pasipustė padus. Įkandin bėgusios moters paprašyti kišenvagį pasivijo ir paguldė ant šaligatvio Taikos prospektu vaikštinėję nepažįstami jaunuoliai.

Kiek anksčiau G.Stankevičius panašiai apvogė klaipėdietę Laurą P. - maršrutiniame autobuse nugvelbė jos piniginę, kurioje buvo 110 litų ir bibliotekos skaitytojos bilietas. Tąkart vagišius paspruko.

Grafas aukų dažniausiai tyko šalia didesnių prekybos centrų, akylai stebi pinigus iš bankomatų imančius žmones. Vagį atpažino dar viena klaipėdietė, kurią jis mėgino apvogti prie prekybos centro „Norfa“.

Moteris pajuto, kaip prisigretinęs kišenvagis, įkišęs ranką į jos rankinę, traukia piniginę su 1500 litų, ėmė šauktis pagalbos. Smulkaus kūno sudėjimo į paauglį panašus vyras išsigandęs metė grobį ir spruko.

Klaipėdos apylinkės teismas už pirmąją vagystę G.Stankevičiui atseikėjo metus ir vieną mėnesį nelaisvės. Tą pačią dieną nuteistas ir dėl kitos vagystės romas susigraudino: „Už ką man dar vienas nuosprendis?“.

„Už tai, kad vidury dienos kėsinaisi apvogti žmogų“, - gyvenimo būdo nenorinčiam keisti kišenvagiui paaiškino teisėja Edita Lapinskienė.

Grafas prisipažįsta kraustąs moterų rankines, nes kitos išeities nematąs: „Kaip man gyventi, jeigu darbo birža nieko nepasiūlo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.