Nužudymu kaltinamas režisierius A.Maceina kaltės neneigia

Kol Lietuvos meno pasaulis bando atsigauti po dailininko Naglio Karvelio nužudymo, pareigūnai narplioja nusikaltimo aplinkybes. Teismas leido mėnesiui suimti pagrindinį įtariamąjį – režisierių Algimantą Maceiną. Tyrėjai pirmiausia nori išsiaiškinti, kodėl per išgertuves viename Vilniaus būtų žudikas pakėlė ranką prieš N.Karvelį.

Į teismą A.Maceina atėjo su tvarsčiu ant galvos. Įtariamojo advokatas negalėjo pasakyti, kas režisieriui sužalojo galvą.<br>D.Umbraso nuotr.
Į teismą A.Maceina atėjo su tvarsčiu ant galvos. Įtariamojo advokatas negalėjo pasakyti, kas režisieriui sužalojo galvą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-20 16:32, atnaujinta 2018-02-17 07:56

Teismas visiškai patenkino prokurorų prašymą, kurie siūlė A.Maceiną suimti mėnesiui. Režisieriui buvo pateikti kaltinimai tyčiniu nužudymu. Pasak kaltinamojo advokato, A.Maceina kaltės neneigia, jis prisipažįsta pats iškvietęs greitąją medicinos pagalbą, kai pamatė, kad sužalotas draugas paplūdo krauju.

Nužudymu įtariamo režisieriaus A.Maceinos kraujyje buvo rasta 2,6 promilės alkoholio. Tai yra sunkus girtumo laipsnis. Teisme vyras pasirodė sutvarstyta galva, tačiau jo advokatas negalėjo pasakyti, ar sužalojimas yra naktinio konflikto pasekmė.

55 metų režisierius A.Maceina garsėjo ūmesniu būdu nei 52 metų dailininkas N.Karvelis. Pirminiais duomenimis, auką pražudė smūgis peiliu į koją - buvo pažeista arterija ir vyras nukraujavo.

Po išgertuvių ir nužudymo sulaikytas A.Maceina dar prieš keletą metų „Lietuvos rytui“ tikino atsisveikinęs su audringu gyvenimu – tuomet jis iš ausies išsivėrė masyvų auskarą. Anot režisieriaus, jis buvo tapęs bohemiško gyvenimo simboliu.

Prieš aštuonerius metus menininkas ant kaklo pasikabino masyvią grandinę su sidabriniu kryžiumi, inkrustuotu auksu. Kryžius turėjo žymėti naujo gyvenimo kelio pradžią.

Gyventi blaiviai A.Maceina buvo prisiekęs ir prieš Dievą. Režisierių ir aktorių prie stikliuko stūmė dažni išsiskyrimai su moterimis. Menininkas savo išgyvenimais dalydavosi su sugėrovais. Jie jį guosdavo.

„Girtuokliui pinigai nereikalingi. Dažnai pajuokaudavau: iškelsiu rankas, galite patikrinti kišenes, nerasite net centų. Kiti mane vaišindavo. Todėl net neturėdamas pinigų gerdavau ištisą mėnesį“, – yra sakęs menininkas.

Daug kartų su moterimis skyręsis A.Maceina nebijojo prisipažinti, kad visų jų buvo paliktas: „Jos rasdavo pasiteisinimų.“

Dauguma jų tiesiog vieną dieną netikėtai negrįždavo į A.Maceinos namus ir tik vėliau pasakydavo, jog daugiau kartu nebegyvens. Vyras spėliojo, kad moterys, kurios jį paliko, galbūt neištverdavo jo impulsyvaus būdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.