Telefoninių sukčių pasiuntiniai vietoj pinigų gavo antrankius

Apgaule pinigų prasimanyti pabandę: Telšiuose gyvenanti 33 metų L.S. ir jos pažįstamas 42 metų A.V. - savaitgalį praleido už grotų.

Sulaikyta telefoninių sukčių bendrininkė įtariama įvykdžiusi ir daugiau tokių nusikaltimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Sulaikyta telefoninių sukčių bendrininkė įtariama įvykdžiusi ir daugiau tokių nusikaltimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 20, 2014, 5:39 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:50 AM

Šiuos pas telefoninių sukčių mulkintą moterį paimti pinigų pasiųstus aferistus šeštadienį vakare sulaikė pasaloje jų patykoję Telšių kriminalistai.

Telefoninių sukčių pasiuntinius sučiupę pareigūnai nustebo išvydę L.S. - šiai telšiškei už analogiškus nusikaltimus įtarimai buvo pareikšti parėjusių metų pabaigoje.

Tačiau įtariamąja tapusi L.S. už grotų nepateko, o likusi laisvėje ši aferistų bendrininkė ir toliau skriaudė patiklius pensininkus.

Ant sukčių jauko neužkibo

Pranešimai, apie telefoninių sukčių skambučius į Telšių apskrities policijos komisariatą ėmė plaukti praėjusio šeštadienio popietę.

14 val. 16 min. pareigūnams paskambinusi Telšių gyventoja pranešė, kad telefoniniai sukčiai iš jos reikalavo 20 tūkstančių litų. Aferistų pasakomis, kad anūko sužalotą žmogų, kuriam reikia atliginti nuostolius ši moteris nepatikėjo.

Po poros valandų policininkams paskambinusi kita telšiškė pranešė taip pat sulaukusi telefoninių sukčių skambučio.

Policijos pareigūnu prisistatęs aferistas teigė, kad jos anūkas partrenkė vaiką, todėl jo tėvai reikalauja pinigų. Nesutrikusi moteris paskambino anūkui ir sužinojo, kad jis namuose, tad perskambinusi sukčiams taip ir pasakė.

Moteris pergudravo aferistus

Šios nesėkmės telefoninių sukčių įkarščio neatvėsino. Apie 19 valandą jie „pasaką“ apie avariją padariusį anūką pasekė telefonu atsiliepusiai 69 metų telšiškei.

Pareigūnu prisistatęs aferistas pranešė, kad anūko sukeltą avariją stipriai nukentėjo mergaitė, kurios tėvams reikia sumokėti 25 tūkstančius litų.

Įtarusi, kad jai skambina telefoniniai sukčiai moteris pokalbį nutraukė ir apie tai pranešė policijai. Kai sukčiai vėl paskambino moteris neišdavė, kad juos perkando. Telšiškė pasakė, kad namuose neturi tik 15 tūkstančių litų.

Su tokio dydžio „kompensacija“ sutikusiems sukčiams moteris nurodė neegzistuojantį adresą. Kol sukčiai jo ieškojo, pareigūnai spėjo surengti pasalą.

Nurodyto namo neradę sukčiai vėl paskambino moteriai ir liepė pinigus išnešti į lauką.

Vos pensininkė padavė pinigus pasaloje tykoję pareigūnai sučiupo pinigus paėmusią L.S ir ją čia automobiliu atvežusį A.V.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Sukčiai šluote šluoja pensininkų santaupas

Pastaruoju metu vėl suaktyvėję telefoniniai sukčiai šluote šluoja patiklių pensininkų santaupas.

Praėjusį sekmadienį Radviliškyje gyvenančiai 85 metų moteriai į fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs ir policijos pareigūnu prisistatęs aferistas pranešė, kad jos anūkė automobiliu partrenkė sužalojo mergaitę.

Ant telefoninių sukčių jauko užkibusi pensininkė jiems atidavė 9 tūkstančius litų.

Šiauliuose praėjusią savaitė telefoninių sukčių aukomis tapo trys garbaus amžiaus žmonės, kurie aferistų kišenę papildė net 14 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.