Tragedijos naktį režisierius A.Maceina buvo visiškai girtas

Paaiškėjo, kad žmogžudyste įtariamas garsus kino režisierius Algimantas Maceina menininkų išgertuvių metu buvo smarkiai padauginęs alkoholio. Režisierius įtariamas dailininko Naglio Karvelio nužudymu. Sekmadienį menininkas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tragedija pasibaigęs įvykis nutiko viename Vilniaus butų.

Režisierius Algimantas Maceina įtariamas draugo nužudymu.<br>V.Balkūno nuotr.
Režisierius Algimantas Maceina įtariamas draugo nužudymu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:28 AM

Policija nustatė, kad įtariamasis režisierius buvo neblaivus. Patikrinus jo kraujyje rasta 2,6 promilės alkoholio. Tai yra sunkus girtumo laipsnis.

Teigiama, kad per vakarėlį, kuris vyko sostinės Dūkštų gatvėje, kilo konfliktas. Įtariamasis režisierius peiliu smogė N.Karveliui į koją ir greičiausiai perkirto arteriją.

Policijos pateiktoje informacijoje, N.Karvelio kūnas buvo rastas sekmadienio paryčiais – 4 val. 37 minutės. Pareigūnai nustatė, kad jau nebegyvo dailininko kojoje buvo pjautinių ir durtinių žaizdų. 

N.Karvelis yra garsaus kino ir teatro aktoriaus Rimgaudo Karvelio sūnus.

Dailininkui pirkėjų netrūko

Nuo bičiulio rankos žuvęs 52 metų N.Karvelis savo pirmąją parodą atidarė visai neseniai – 2011-aisiais. Ne dėl to, kad iki tol netapė – kiekvieną, dar šlapią jo akvarelę, nučiupdavo kolekcininkai, todėl nebelikdavo ko nešti į galerijas.

Pirmoji paroda buvo surengta be paties N.Karvelio žinios – tuo pasirūpino jo draugai. Iš privačių kolekcijų jie surinko paveikslus, kurių dauguma be datų ir be pavadinimų, ir iškabino juos Vilniaus galerijoje „Akademija“.  Jaunimo teatre, kur vaidino tėvas R.Karvelis, daug laiko praleido ir N.Karvelis.

Studentas įsidarbino dekoracijų ceche ir planavo tapti teatro dailininku. Tačiau įsidarbino Lietuvos kino studijoje. Ten jį nusivedė kaimynas – žinomas operatorius Algis Mikutėnas.

Pirmasis filmas, kuriam jis priešė dekoracijas, buvo Tomo Donėlos „Išakėtas krantas“, vėliau – Andriaus Šiušos „Ir jis pasakė jums sudie“, po to menininkui teko dirbti Rusijoje ir Ukrainoje.

N.Karvelio paveikslams niekada netrūko pirkėjų. Viename interviu menininkas pasakojo, kartą vieną paveikslą nunešęs į Dailės saloną Vokiečių gatvėje. Paveikslą jis suvyniojo į drobinę žmonos suknelę.

„Grįždamas namo jau Katedros aikštėje prisiminiau: taigi suknelę palikau! Grįžtu pasiimti, o salono vedėja man ne tik suknelę, bet ir pinigus atkiša: imk, jau nupirko“, - yra pasakojęs N.Karvelis.

Kai buvo nugriautas Lietuvos kino studijos pastatas, o kartu ir jame buvusios N.Karvelio dirbtuvės, kino pasaulyje menininkas pasijuto svetimas. Vos spėjęs išgelbėti savo reikmenis, jis pasinėrė į tapybą. N.Karvelis teigė visus siužetus rasdavęs kasdieniame gyvenime, net savo kieme.

„Kartą važiuoju plentu ir matau apvirtusį vežimą su pieno bidonais. Pienas sutekėjo į čia pat tyvuliuojantį ežerą. Baltame vandenyje tarp baltų lelijų žuvys šokinėja, o vadeliotojas šalikelėje girtas guli“, – vieną kasdienybės temų atskleidė dailininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.