Savavališkai atrakcionus stačiusiam V.Murauskui - tūkstantinės baudos

Savivaldybės skirta 2 tūkst. litų bauda sumenko iki 100 litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 21, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:04 AM

Klaipėdos apygardos teismas patenkino kurorto savivaldybės prašymą ir pakeitė Palangos apylinkės teismo sprendimą, kuriuo personalinės įmonės „Korida“ savininkui V.Murauskui skirta 2 tūkst. litų bauda buvo sumažinta iki 100 litų.

Kita nutartimi vilniečio apeliacinis skundas buvo atmestas ir palikta jam skirta antra 750 litų bauda.

Kartu Klaipėdos apygardos teismas išsprendė dviejų Palangos apylinkės teismo teisėjų neakivaizdinį ginčą, kurios pažeidėjui pritaikė skirtingus Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius.

Už Prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimus įstatymas numato 100 litų baudą, Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas baudžiamas iki 2 tūkst. litų bauda.

Užpraėjusią vasarą be savivaldybės leidimo pačiame Palangos centre privačiame žemės sklype su savo atrakcionais įsikūręs V.Murauskas buvo baustas net 4 kartus.

Tačiau iki 100 litų skirtos baudos pažeidėjo neišgąsdino. Juokingas baudas susimokėdavęs V.Murauskas nepaisydavo savivaldybės reikalavimų nutraukti neteisėtą komercinę veiklą ir išsikraustydavo tik vasarai pasibaigus.

Įžūlų verslininką nesėkmingai bandęs tramdyti savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pernai susizgribo, kad V.Murauskui gali skirti gerokai didesnes baudas.

Savavališkai, be savivaldybės leidimo viešose vietose statydamas atrakcionų įrenginius jis pažeidžia Miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Už tai numatyta bauda siekia iki 2 tūkst. litų.

Praėjusią vasarą neleistinoje vietoje Šventojoje be leidimo atrakcionus vėl įsirengusiam vilniečiui iš pradžių buvo skirta 750 litų bauda, o po pusės mėnesio savo atrakcionų neiškraustęs V.Murauskas susilaukė 2 tūkst. litų baudos.

Abi jam skirtas didesnes baudas verslininkas apskundė Palangos apylinkės teismui.

Pirmąjį skundą nagrinėjusi teisėja Eglė Žakevičiūtė nustatė, kad privačiame žemės sklype be savivaldybės leidimo atrakcionų įrangą pasistatęs V.Murauskas pažeidė Miesto tvarkymo ir švaros taisykles ir jam ATPK straipsnis pritaikytas teisingai.

V.Murausko skundas buvo atmestas ir savivaldybės administracijos paskirta 750 litų administracinė bauda nepakeista.

Tačiau iš kitą skundą po dviejų savaičių nagrinėjusios teisėjos Liucijos Paulauskaitės įžūlus pažeidėjas susilaukė malonės.

Nors be savivaldybės sutikimo atrakcionų įrenginių net neleidžiama pastatyti, teisėja nutarė, kad V.Murauskas be leidimo vykdė komercinę veiklą ir jam pritaikė Prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimą.

Savivaldybės skirta 2 tūkst. litų bauda sumenko iki 100 litų.

Dvi viena kitai prieštaraujančias teismo nutartis įvertinęs Klaipėdos apygardos teismas nutarė, kad 20 kartų sumažinęs pažeidėjui skirtą baudą apylinkės teismas švelnesnę baudą numatantį ATPK straipsnį pritaikė nepagrįstai, nes V.Murauskas buvo nubaustas ne už tai, kad be savivaldybės leidimo vertėsi komercine veikla, o dėl to, kad savavališkai pastatė atrakcionų įrangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.