Kartu su cemento dulkėmis bendrovė siekė nuplauti per 138 tūkst. litų

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) nustatė statybos bendrovę, kuri, vykdydama statybos darbus viename iš populiariausių sostinės prekybos centrų, neapskaitė per 0,5 mln. litų pajamų ir taip bandė išvengti prievolės sumokėti per 138 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 19, 2020, 1:36 PM

Minėta statybų bendrove susidomėta po mokestinio tyrimo dėl galbūt nepagrįsto pelno mokesčio mažinimo. Tyrimas atliktas, kai prekybos centrą statęs Turkijos įmonės filialas pateikė prašymą grąžinti 2009 metais susidariusią pelno mokesčio permoką.

Filialas pagal generalinę rangos sutartį įsipareigojo pastatyti Vilniaus prekybos ir pramogų centrą ir statybos darbams atlikti samdė subrangovus. Viena iš didžiausių subrangovių ir buvo minėta statybos įmonė, įsipareigojusi nuvalyti cemento dulkes nuo cementinio pagrindo ir paruošti jį automobilių aikštelių grindiniui montuoti. Ši bendrovė 2009 m. filialui pardavė paslaugų už beveik 2,5 mln. Lt.

Vilniaus AVMI specialistai patikrino statybų bendrovės tiekėjus ir buhalterinės apskaitos dokumentus. Pagal atliktų darbų PVM sąskaitas faktūras nustatyta, kad bendrovė tiriamuoju laikotarpiu neapskaitė ir nedeklaravo daugiau nei 542 tūkst. Lt pajamų ir į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 138 tūkst. Lt pardavimo PVM. Vilniaus AVMI nurodymu bendrovė nustatytus trūkumus ir prieštaravimus pašalino, pateikė patikslintas PVM deklaracijas ir sumokėjo 138 tūkst. Lt PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.