Tragiško konflikto Panevėžyje kaltininkai išgirdo bausmę

Prieš beveik dvejus metus Panevėžyje neblaivių jaunuolių ginčas ir pasišvaistymas peiliu baigėsi tragedija: vienas vaikinas mirė nuo žaizdų, kitas buvo sunkiai sužalotas. Du į tragišką konfliktą įsivėlę jauni panevėžiečiai ketvirtadienį išgirdo teismo nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 23, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:40 AM

24–erių Edvinas Antanaitis į Panevėžio apygardos teismą buvo atvesdintas iš areštinės. Jo bendraamžis ir bendrininkas Šarūnas Tiškevičius teismo nuosprendžio laukė laisvėje. Teisiamųjų palaikyti susirinko pilna salė jų draugų ir pažįstamų.

E.Antanaitis klausydamasis jam skirtos bausmės liko ramus. Jis už žmogžudystę ir kito žmogaus sužalojimą nuteistas 16 metų laisvės atėmimu. Kitas teisiamasis, Š.Tiškevičius, išklausęs nuosprendį, lengviau atsikvėpė. Jis šioje byloje buvo nubaustas tik už chuliganiškus veiksmus 60 parų arešto bausme, kurią jis jau atliko.

2012 metų kovo 17 paryčiais kaimynai bei bendradarbiai E.Antanaitis ir Š.Tiškevičius bei viena mergina ėjo į namus. Parko gatvėje, netoli sporto komplekso „Impuls“ esančioje mašinų stovėjimo aikštelėje jie pamatė dvi pažįstamas merginas. Su jomis buvo trys vaikinai. Linksmai nusiteikęs E.Antanaitis ėmė šokti su viena iš stovėjusių merginų.

Teisiamieji bandė įtikinti teisėjus, kad aikštelėje su merginomis stovėję vaikinai patys ėmė prie jų kabinėtis. Tačiau bylos svarstymo metu nebuvo to įrodyta. Konstatuota, kad tarp stovėjusių ir pro šalį ėjusių jaunų panevėžiečių kilo konfliktas. Vienas iš ten buvusių dviejų brolių Rušėnų paprašė, kad nepažįstamieji eitų savo keliu. Š.Tiškevičius papurškė pipirinių dujų Aurimui Rušėnui. Šis pabėgo. Tuomet E.Antanaitis ėmė švaistytis peiliu.

Jis dūrė į kaklą kitam aikštelėje buvusiam vaikinui – Mariui Baškauskui. Paskui įpykę draugeliai užpuolė dujomis nupurkšto vaikino jaunesnįjį brolį Donatą Rušėną ir ėmė jį mušti, spardyti kojomis. E.Antanaitis vaikinui ne mažiau, kaip 16 kartų smogė peiliu į krūtinę, pilvą, juosmens sritį.

Parkritusiam draugui bandė padėti M.Baškauskas. Tačiau ir jam kliuvo ne tik kumščiais ir kojomis, bet ir peiliu. Vaikinas buvo sunkiai sužalotas. Nugabentam į ligoninę, jam buvo atlikta skubi operacija. Kitam peiliu subadytam vaikinui, D.Rušėnui nepavyko išgyventi. Dėl patirtų daugybinių sužalojimų jis mirė.

Tą patį vakarą policija sulaikė įtariamuosius – E.Antanaitį ir Š.Tiškevičių. Nustatyta, kad jie abu buvo apsvaigę. Jų organizme rasta daugiau, nei po vieną promilę alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.