Teatro direktorius spjauna į teismo sprendimą

Kauno mažojo teatro meno vadovas Vytautas Balsys iš darbo atleistas neteisėtai – taip nutarė teismas. Bet teatro direktorius Audrius Baniūnas tai ignoruoja – nesirengia pavaldinio sugrąžinti į darbą, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 24, 2014, 7:01 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:11 AM

Grąžinti V.Balsį į darbą dar pernai rugsėjį nurodė bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismas, bet sprendimas buvo apskųstas.

Kauno apygardos teismas taip pat buvo palankus žinomam režisieriui, kuriam taip pat priteista 7,5 tūkst. litų išmoka.

„Direktorius suteršė mano vardą, sunaikino spektaklius, tačiau teisme gavo kuolu per galvą ir sugebėjau įrodyti, kad tariamas mano pravaikštas sufabrikavo“, – aiškino V.Balsys.

2012 metų gruodį atleidžiant V.Balsį iš darbo pravaikštos buvo nurodytos kaip pagrindinis argumentas.

„Negali teatras dirbti be režisieriaus.

Tai jau būtų ne teatras, saviveiklininkų būrelis arba kioskas su kišeniniu direktoriumi ir buhalteriu“, – dėstė V.Balsys.

Dabar jis su teatro direktoriumi daugiausia bendrauja raštu.

Kaip nesikalbėdami juodu vienoje įstaigoje ketina dirbti ateityje? V.Balsys norėtų, kad A.Baniūnas paliktų postą, tačiau galutinį sprendimą turėtų priimti Kauno savivaldybė, kuri yra šio teatro steigėja.

Režisierius kreipėsi į miesto merą Andrių Kupčinską prašydamas imtis kokių nors veiksmų. Jis mano, kad iš pradžių visiems reikėtų susitikti ir aptarti situaciją.

A.Baniūnas tikina, jog V.Balsys nuo praėjusio rudenį, kai teismas jį sugrąžino į darbą, teatre beveik nesirodė, nes ilgai sirgo: „Teatras išsivertė ir be šito žmogaus.“

Esą V.Balsys turi ir daugiau veiklos, režisierių šiuo metu trūksta, todėl jis esą galėtų atsiskleisti ir kitoje vietoje.

Sužinojęs antrosios instancijos teismo sprendimą Kauno meras A.Kupčinskas pavedė savivaldybės administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui pasikviesti teatro vadovą A.Baniūną, kad šis pasiaiškintų dėl susidariusios situacijos.

„Vieną kartą reikia išspręsti šitą reikalą, nes dabar teatro darbuotojų energija eikvojama ne kūrybai, o teismo procesams.

Tokių dalykų negali būti“, – pareiškė A.Kupčinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.