Medžiotojas neteko dviejų seife laikytų šautuvų

Rokiškyje į medžiotojo namus įsilaužę vagys išsinešė metalinį seifą, kuriame buvo laikomi du šautuvai. 57–erių rokiškėnas A.Š. Penktadienio vakare grįžęs į savo namus pamatė, kad juose šeimininkavo vagys. Nusikaltėliai į svetimą būstą pateko išlaužę plastikines balkono duris. Jie nusitaikė į du medžioklinius šautuvus, buvusius metaliniame seife. Vagys ginklus išsinešė su visu seifu.

Medžiotojas neteko dviejų seife laikytų šautuvų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Medžiotojas neteko dviejų seife laikytų šautuvų.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jan 25, 2014, 1:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:02 AM

A.Š. prarado lygiavamzdį medžioklinį šautuvą ir brangų graižtvinį „TIKKA 695“ su optika. Pastarajame buvo palikti trys šoviniai.

Panašių nusikaltimų policijos pareigūnai užfiksuoja ne taip retai. Kartais pavogtus ginklus pavyksta surasti. Prieš kelerius metus vienam panevėžiečiui medžiotojui vagys iš namų išnešė keturis brangius medžioklinius šautuvus. Tačiau jie atsirado jau po savaitės. Apvogtas vyras sakė už tai esąs dėkingas neabejingiems kolegoms.

Mat šie važiuodami pro Panevėžio rajone esančius tvenkinius pamatė, kad ten antis šaudo nepažįstamas, medžiotojų draugijai nepriklausantis žmogus. Patikrinę pamatė, kad jis yra brakonierius ir naudojasi svetimais ginklais.

Paaiškėjo, kad ančių šaudytojas turėjo vieną iš tų ginklų, kurie buvo pavogti iš panevėžiečio medžiotojo namų. Bandydamas atsikratyti įkalčio, brakonierius ginklą įmetė į tvenkinį. Tačiau šautuvas buvo ištrauktas. Kitus pavogtus ginklus policijos pareigūnai surado paslėptus pievoje netoli brakonieriaus tėvo namų.

Šautuvus pavogusį vyrą teismas nuteisė 6 metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.