Medinius dramblius vežęs lenkas slėpė kontrabandą

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai penktadienį, sausio 24 d., ties Garliava, kelyje Kaunas – Alytus, patikrino į tėvynę skubėjusio Lenkijos piliečio mikroautobusą. Be drožinėtų dekoratyvinių dramblių krovinio mašinoje pareigūnai aptiko ir slėptuvę, o joje – 56 tūkst. Lt vertės kontrabandinių cigarečių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 8:36 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:49 AM

Kelyje Kaunas – Prienai – Alytus, tuoj už Garliavos, muitinės pareigūnai vykdė transporto priemonių kontrolę, stabdydami ir tikrindami įtarimą sukėlusias mašinas.

Patikrinimui buvo sustabdytas ir Lenkijos piliečio W.S. vairuojamas krovininis mikroautobusas „Iveco Daily“.

Lenkas sakėsi atvykęs į Lietuvą įsigyti prekių ir namo vežėsi medinių drožinėtų dekoratyvinių dramblių krovinį. Taip pat – skystų skalbikių (tiesa, šie buvo sušalę). Pareigūnams sukėlė įtarimų vairuotojo deklaruotas kelionės tikslas – mat dekoratyviniai drambliai buvo gaminti Lenkijoje.

Patikrinę atidžiau patyrę pareigūnai pastebėjo, kad tarp krovininės „Iveco Daily“ dalies ir kabinos įrengta slėptuvė. Krovininė dalis atitverta nuo kabinos, o taip suformuota slaptavietė užmaskuota metalines mašinos sienas imituojančiomis dažytomis medinėmis plokštėmis.

Slėptuvėje buvo rasta 6500 pakelių kontrabandinių cigarečių „Queen Menthol“, „Minsk 5“, „NZ Black“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 56 tūkst. Lt.

W.S. po apklausos buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą. MKT Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Rusteika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.