Vilkaviškietį teisia už mergaitės nužudymą

Sugyventinės draugės mergaitę sutikęs porą valandų prižiūrėti Vilkaviškio gyventojas 23 metų Saulius Anzelis kaltinamas jos nužudymu — šios bylos ėmėsi Kauno apygardos teismas.

S.Anzelis teisme pareiškė nepripažįstantis kaltinimų.<br>P.Mantauto nuotr.
S.Anzelis teisme pareiškė nepripažįstantis kaltinimų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-01-28 12:04, atnaujinta 2018-02-17 00:29

Tragiška nelaimė Kapų gatvėje esančiuose jaunuolio namuose įvyko 2012-ųjų lapkričio 27 dieną. Pusantrų metų mergaitės motina kartu su S.Anzelio sugyventine nusprendė važiuoti į Marijampolę pasiimti labdaros prekių.

Dukrą motina porai valandų paliko S.Anzeliui, kuris ir anksčiau ja rūpindavosi.

„Niekada nekildavo jokių rūpesčių, esant reikalui jis dukrą visada pažiūrėdavo“, — teisme kalbėjo 38 metų moteris. Kelionės metu S.Anzelis nuolat sugyventinei telefonu siuntinėjo žinutes ir tikino, kad viskas gerai.

Autobusu grįžtanti namo moteris išvydo nuo namų pusės važiuojantį greitosios pagalbos automobilį ir pamanė, kad jis veža dukrą. Nuojauta netrukus pasitvirtino — mergaitę motina rado ligoninės reanimacijos skyriuje.

„Kūnas buvo nusėtas mėlynėmis“, – teisme kalbėjo moteris. Medikai nusprendė mažylę vežti į Kauno klinikas, tačiau jos gyvybė po dviejų dienų užgeso. Ekspertai nustatė, kad jai buvo suduota mažiausiai 28 smūgiai, trūkusi kaukolė, sulaužyta ranka ir koja.

Ikiteisminio tyrimo metu S.Anzelis kūrė įvairias versijas — esą mergaitė nukrito nuo taburetės, nukrito nuo laiptų su ja ant rankų lipdamas į namo palėpę, mergaitė sužalojimus patyrė dar prieš ją atvežant.

Žuvusiosios motina patvirtino, kad išvakarėse dukra išties nukrito koja užsikabinusi už slenksčio, tačiau sužalojimai nebuvo sunkūs.

Tris vaikus pagimdžiusios vilkaviškietės šeima buvo įrašyta į socialinės rizikos sąrašą, apribotos motinystės teisės, tačiau 2012-ųjų balandį grąžinta galimybė auginti vaikus.

S.Anzelis anksčiau nebuvo teistas, jis niekur nedirbo, o rašydamas savo vaiko vardą ir pavardę sugebėjo padaryti dvi klaidas.

Dukters netekusi moteris teisiamajam pateikė 300 tūkst. litų, o tėvas — 500 tūkst. litų civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.