Degalinėje nužudyto kūdikio byla pasiekė teismą

Kauno apygardos teismo teisiamųjų suole atsidūrė 25 metų Rosita Butkutė, kuri kaltinama pakaunės degalinėje pagimdžiusi ir tualete paskandinusi kūdikį.

Ikiteisminio tyrimo metu R.Butkutė ne visada nuoširdžiai dėstė įvykio aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ikiteisminio tyrimo metu R.Butkutė ne visada nuoširdžiai dėstė įvykio aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-01-29 09:44, atnaujinta 2018-02-16 23:42

Londone gyvenusi ir dirbusi moteris 2012-ųjų rugsėjo 26-ąją Ilgakiemio kaime (Kauno r.) veikiančioje degalinėje „Emsi“ berniuką pagimdė praėjus maždaug valandai po grįžimo iš užsienio.

Vyresnį sūnų jau auginančią moterį Kauno oro uoste pasitiko Druskininkuose gyvenanti motina ir tolimas giminaitis. Vos pravažiavus miestą moteris paprašė stabtelėti degalinėje, nes užsimanė į tualetą. Sėdint ant klozeto neva prasidėjo gimdymas. Kūdikis įkrito į vandenį ir nuskendo.

Tyrėjams gimdyvė pasakojo nenorėjusi kūdikio žudyti, tačiau labai išsigandusi ir nežinojusi, ką daryti. Degalinės tualete ji užtruko vos pusvalandį, o išeidama negyvą kūdikį įgrūdo į šiukšlių kibirą.

Iš pradžių R.Butkutė buvo gydoma Kauno klinikose, o vėliau perkelta į Lukiškių tardymo izoliatorių. Teismo leidimu suimta moteris vėliau tyrėjams jau nenoriai dėstė įvykio aplinkybes. Teisme ji duos parodymus, kai posėdyje dalyvaus advokatė.

Berniuko tėvas — taip pat Londone gyvenantis lietuvis. Jis su R.Butkute kartu negyveno ir susilaukti vaikų neplanavo. Į pirmąją teismo posėdį šis vyriškis neatvyko.

Įtarimai bendrininkavimu nužudant žmogų ir pradžių buvo pateikti ir R.Butkutės motinai, kuri porą kartų buvo užsukusi į tualetą, kuriame gimdė dukra, todėl puikiai nutuokė, kas vyksta. Vėliau kaltinimai jai panaikinti.

Nustatyti šios istorijos veikėjus tyrėjams padėjo aplinkybė, kad tiek degalinės patalpose, tiek visoje teritorijoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Jos užfiksavo automobilį „Renault“, kuriuo atvažiavo atvykėliai. Nors įraše matyti tik dalis mašinos registracijos numerio, kriminalistams pavyko nustatyti savininką.

Pareigūnai jį pirmąjį ir sulaikė. Druskininkietis neneigė vežęs giminaitę į Kauną pasitikti dukters, tačiau tvirtino nieko nežinąs apie pastarosios gimdymą. Tyrėjai iš pradžių vyriškiu nenorėjo patikėti, tačiau vėliau vis dėlto suprato, kad jis nemeluoja. Vairuotojas byloje yra tik liudytojas.

Nusikaltimas išaiškėjo, kai degalinės operatorius darbo dienos pabaigoje nusprendė išnešti tualete ir jo prieangyje susikaupusias šiukšles. Vyriškį iškart nustebino tai, kad iš kibiro, stovėjusio prie klozeto, šiukšlių maišas buvo išimtas ir įgrūstas į didesnį kibirą, stovintį prie praustuvės.

Viršuje gulėjo primėtyta daug rankšluostinio popieriaus, o nešulys pasirodė neįprastai sunkus.

Degalinės darbuotojas polietileno maišą įmetė į degalinės teritorijoje stovintį šiukšlių konteinerį. Praplėšęs maišą operatorius išvydo naujagimio kojytę, todėl apie radinį iškart pranešė policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.