Marijampolės advokatas vėl patraukė STT dėmesį

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sekliams įkliuvo vienas garsiausių ir geriausiai apmokamų Marijampolės advokatų — nuo 2000—ųjų šia veikla užsiimantis 51 metų Vidmantas Knezevičius.

V.Knezevičiaus pažintis su STT pareigūnais — ne pirmoji.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Knezevičiaus pažintis su STT pareigūnais — ne pirmoji.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas, Loreta Juodzevičienė

Jan 29, 2014, 10:46 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:37 PM

Pareigūnai teisininką sulaikė po to, kai jis galimai paėmė atlygį iš kelių Marijampolės pataisos namuose kalinčių nuteistųjų, žadėdamas susitarti su teisėjais ir prokurorais dėl paleidimo į laisvę anksčiau laiko.

Advokatai dažnai tokiu būdu gudrauja, o neva kyšiams skirtus pinigus pasilieka, tačiau pareigūnai tikina pirmą kartą susidūrę su situacija, kai advokatas tokią išeitį už atlygį pasiūlo nuteistųjų giminaičiams.

STT turi duomenų, kad teisininkas už tariamas paslaugas galėjo paimti kelis tūkstančius litų. Jis kurį laiką buvo sekamas, o sulaikytas sausio 27-ąją Marijampolėje. Po apklausų jam skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

Ši V.Knezevičiaus pažintis su STT pareigūnais — ne pirmoji. Jis už kyšininkavimą buvo sulaikytas dar 1997 metais ir nuteistas.

Į advokatą tąkart kreipėsi viena Vilkaviškio verslininkė, kuri skundėsi dėl policijos pareigūnų sulaikytų dviejų automobilių, kurie priklausė vilkaviškietės sutuoktinio draugams iš Rusijos.

V.Knezevičius kelis kartu susitiko ir bendravo su bylą dėl galimai vogtų mašinų tiriančiais Šakių rajono policijos komisariato pareigūnais. Už leidimą pasiimti visureigį „Toyota Land Cruiser“ vienam pareigūnui buvo palikta 1000 JAV dolerių. Marijampolietis įkliuvo pritaikius nusikalstamos veiklos modelį, kuris dabar beveik nenaudojamas.

Šakių rajono apylinkės teismas už šį nusikaltimą V.Knezevičiui skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant, o Advokatų taryba sustabdė advokato įgaliojimus.

„Tik kvailys kartoja savo klaidas, o protingi iš jų pasimoko. Norėčiau save priskirti prie pastarųjų“, — tąkart teisme kalbėjo V.Knezevičius. Po poros metų jis vėl išlaikė advokato egzaminus, tačiau iš klaidų, atrodo, nepasimokė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?