Panevėžio rajone įkliuvo pogrindiniai dyzelino pilstytojai

Budrių žmonių dėka Panevėžio rajono policijos pareigūnai aptiko pogrindinę dyzelinio kuro saugyklą ir sulaikė du įtariamuosius, atvežusius, kaip įtariama, dyzelino atsargoms papildyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 30, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:12 PM

Sausio viduryje į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariatą paskambinę žmonės pranešė, kad pastebėjo kažkokį keistą judėjimą netoli miesto, Daniūnų kaime esančioje negyvenamoje sodyboje. Naktimis ten esą atvažiuoja kažkokie automobiliai, jais atvažiavę žmonės užsidaro ūkiniame pastate ir nežinia ką veikia.

Naktinis bruzdesys negyvenamoje sodyboje sudomino pareigūnus. Panevėžio apskrities VPK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnysis tyrėjas Rimantas Stakauskas ir tyrėja Danguolė Šermukšnienė, prižiūrintys Ramygalos ir Vadoklių seniūnijas, atvykę į Daniūnus, greitai surado minėtą sodybą. Ūkinio pastato durys jie rado užrakintas.

Tačiau nusprendę ją stebėti pareigūnai vieną dieną pamatė, kaip į sodybą automobiliu atvažiavo 2 vyrai. Patikrinę prie ūkinio pastato sustojusį automobilį, policininkai rado penkias 200 litrų talpos statines su skysčiu, turinčiu naftos produktų kvapo. Panašūs radiniai laukė ir pačiame ūkiniame pastate – ten pareigūnai surado dvi vienos tonos talpyklas su skysčio, taip pat skleidžiančio naftos produktų kvapą, likučiais, įrangą degalams pilti.

Abu įtariamuosius – 27 metų E.K. ir 37 metų S.A., gyvenančius Panevėžyje, pareigūnai sulaikė.

Pareigūnai įtaria, kad rastose talpyklose – dyzelinas. Automobilis ir talpyklos paimti. Paskirta ekspertizė.

Pasak vyriausiojo tyrėjo R.Stakausko, jei skystis talpyklose atitiks dyzelino standartus, panevėžiečiams bus surašyti protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 171² straipsnį („Biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimo“). Už tai numatyta bauda nuo 1 iki 20 tūkst. litų. Be to, jei bus nustatytas biokuro, bioalyvos, naftos produktų, laikomų degalų talpyklose, apskaitos tvarkos pažeidimas, įtariamiesiems gresia bauda nuo 3 iki 30 tūkst. litų su rastų naftos produktų konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Jei patikrinus paaiškės, kad dyzelinas neatitinka LR galiojančių standartų ir bus nustatyta, kad jis atvežtas iš užsienio, sulaikytiems panevėžiečiams teks atsakyti pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų 163² straipsnį („Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas“). Šiame straipsnyje numatomos 1-50 tūkst. litų dydžio baudos.

Panevėžio rajono policijos pareigūnai dėkingi už gyventojų suteiktą vertingą informaciją, padėjusią išaiškinti šią galimai nusikalstamą veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.