Vilniaus bomberis V.Januškevičius bijojo vienintelio - moterų

Su talkininkais Anapilin pasiuntęs trylika žmonių ir iki gyvos galvos kalėti nuteistas buvęs samdomas žudikas Valerijus Januškevičius, pasak jo elgesį analizavusių tyrėjų, – tiesiog prikausto dėmesį. Vilniaus bomberiu pramintas nusikaltėlis, pasakodamas apie padarytus kraupius nusikaltimus, stebina šaltakraujiškumu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-30 15:35, atnaujinta 2018-02-16 21:42

Tiesa, ne tik jo kadaise bijota, o ir jis pats kai ko bijojo. Ir ne bet ko, o savo artimiausių moterų. Apie tai – jau pirmadienį 20 val. TV3 atkuriamosios dokumentikos cikle „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu.“

Žurnalistas ir knygos „Vilniaus bomberio išpažintis“ autorius D.Dargis įsirašė keliasdešimt valandų išskirtinio interviu su buvusiu samdomu žudiku V. Januškevičiumi. Tai – ypač vertinga medžiaga, kurios dalis jau parodyta TV3 žiūrovams.

Antroji laida, kurioje analizuojamos jo nusikaltimų ištakos, eterį pasieks pirmadienį. Pasakodamas apie V.Januškevičiaus įvykdytas užsakomąsias žmogžudystes, D.Dargis primins klasika tapusią frazę: „Ieškok moters.“

Skamba neįtikėtinai, tačiau faktas: pirmąjį savo nusikaltimą Vilniaus bomberis padarė baimindamasis motinos. Tada jam tebuvo 16 metų.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad jaunystėje Valerijus ėmė praleidinėti širdžiai nemielas paskaitas technikume. Kai praleido pusę paskaitų, išgirdo, kad negaus stipendijos“, – pasakojo D.Dargis

„Tai sužinojęs labai išsigandau, nes neišmaniau, kaip reikės pasiteisinti motinai“, – jam pasakojo V.Januškevičius. Didžiausias košmaras tuomet jaunuoliui buvo grįžti namo be stipendijos, kurią kas mėnesį, nepasilikdamas nė kapeikos, atiduodavo savo mamai.

Išsigandęs jaunuolis nutarė ko nors griebtis. „Jei tu taip, mama, tada eisiu ir ką nors nužudysiu, apvogsiu ir galų gale atnešiu tą nelemtą stipendiją“, – tuometines savo mintis atskleidė Valerijus.

Šiandien V. Januškevičius sako, kad taip pasielgė tiesiog iš principo, keršto tėvams, kurie jį tam tikrais atvejais pernelyg griežtai auklėjo. Pradėjęs žudyti iš baimės ir poreikio prasimanyti pinigų, ilgainiui jis nebegalėjo liautis.

Nemažėjo ir moterų baimė, persekiojusi Valerijų ir tada, kai vedė, sukūrė šeimą. Žmonai apie savo nusikaltimus jis nė kankinamas nebūtų prisipažinęs. Tiesa, ši žinojo, kad sutuoktinis dirba su ginklais, o moteriška intuicija net privertė ją įtarinėti, ar tik Valerijus neprisidėjo prie garsaus verslininko Rimanto Grainio sprogdinimo. Tačiau Valerijus žmonai neatsivėrė.

Kalbėdamas apie savo gyvenimo moteris, V.Januškevičius atskleidė dar vieną bauginantį faktą – ir mama, ir žmona mirė nuo tokios pat ligos. Ar tai iš tiesų – jo karma? Daugiau prikaustančių nusikaltėlio minčių apie gyvenimą, tikėjimą, šiurpią praeitį ir likusį gyvenimą už grotų – pirmadienį 20 val. „Mafijos kronikose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.