Vilniaus policininkus papirkti bandė 80-metė

Vilniaus policija skelbia apie neįprastą bandymą papirkti pareigūnus. Kyšį policininkams ketvirtadienį pasiūlė kontrabandinėmis cigaretėmis prekiavusi aštuoniasdešimtmetė.

Aštuoniasdešimtmetė Vilniaus policininkams siūlė 800 litų kyšį.<br>Vilniaus policijos nuotr.
Aštuoniasdešimtmetė Vilniaus policininkams siūlė 800 litų kyšį.<br>Vilniaus policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-30 18:33, atnaujinta 2018-02-16 21:30

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, ketvirtadienį policijos pareigūnai tikrino turimą informaciją dėl nelegalios prekybos akcizinėmis prekėmis. Informacija pasitvirtino – apie 10 val. 30 min. Vilniuje, Panevėžio g., J.S. (gimusi 1934 m.) bute buvo rasta ir paimta 297 pakelių įvairių cigarečių be lietuviškų banderolių. Cigarečių vertė - 2 tūkst. 28 litai.

Bute taip pat buvo aptikta viena pilna plastikinė 5 litrų talpa su skysčiu, turinčiu specifinį alkoholio kvapą, o kitoje tokioje pačioje talpoje aptikta dar apie vieną litrą skysčio, taip pat turinčio specifinį alkoholio kvapą.

Vežant pažeidėją į komisariatą protokolui surašyti, J.S. pasiūlė pareigūnams už 800 litų susitarti. Senolė prašė, kad pareigūnai nefiksuotų nustatyto pažeidimo ir grąžintų pažeidėjai visus paimtus daiktus.

Pareigūnai pažeidėją įspėjo dėl baudžiamosios atsakomybės, numatytos už policijos pareigūnų papirkimą. Tačiau J.S. atsakė, kad supranta, jog kyšio davimas yra baudžiamas pagal įstatymą ir toliau siūlė paimti pinigus. Ji iš rankinės paėmė piniginę, iš kurios ištraukė pinigus ir padėjo juos tarp priekinių tarnybinio automobilio sėdynių.

Dėl kontrabandinių cigarečių laikymo senolei buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, o už kyšio davimą jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.