Įsiutęs pasvalietis išgąsdino chirurgę ir nusiaubė jos kabinetą

„Tokio atvejo mūsų įstaigoje dar nebuvo“, – lrytas.lt sakė Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Vilius Povilionis. Įsiutęs, kad dėl pilvo skausmų jo išvakarėse neguldė į ligoninę, 44 metų pasvalietis Pasvalio poliklinikoje užsirakino chirurgijos kabinete kartu su ten dirbusia gydytoja ir slaugytoja, o šioms pasprukus, nusiaubė patalpas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-01-31 08:47, atnaujinta 2018-02-16 21:19

Incidentas Pasvalio miesto poliklinikoje įvyko ketvirtadienio vidurdienį. Į chirurgijos kabinetą 44 metų pasvalietis R.P. atėjo jau įpykęs ir ėmė reikšti pretenzijas tuo metu dirbusiai chirurgei. Šiai medikei išvakarėse budint ligoninės priėmimo skyriuje R.P. reikalavo jį guldyti į ligoninę dėl pilvo skausmų. Tačiau po apžiūros gydytoja nusprendė, kad stacionarus gydymas vyriškiui nereikalingas.

Ketvirtadienį atėjęs pas tą pačią gydytoją į chirurgijos kabinetą poliklinikoje, R.P. jau buvo smarkiai įpykęs. Jis iš vidaus užrakino gydytojos kabinetą, kuriame ši buvo su slaugytoja, ir pareiškė ultimatumą: iš kabineto neišeis nei jis, nei gydytoja.

Vis dėlto išsigandusios medikės sugebėjo pasprukti iš kabineto – atsirakino kitas duris, kurių įsibrovėlis nepastebėjo, ir pabėgo kviestis pagalbos.

Kol atvažiavo iškviesti policijos pareigūnai, R.P. savo įniršį liejo siaubdamas kabinetą – išdaužė plastikinių durų stiklą, išvartė baldus, nuvertęs nuo stalo sudaužė stacionaraus kompiuterio monitorių. Negana to, susiradęs kabinete buvusį peilį, juo subadė stalviršį.

Pasvaliečio siautėjimą nutraukė atvykę policijos pareigūnai. Jie vyriškį sutramdė ir išvežė į areštinę.

Pasak poliklinikos atstovų, materialinė žala dar skaičiuojama. Tačiau manoma, kad ji gali siekti 2 tūkst. litų. Agresyvaus vyriškio išpuolį mačiusios medikės jaučiasi nesaugiai – bijo, kad išleistas iš areštinės jis bet kada vėl gali grįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.