K.Brazauskienės vienturtis sūnus nuteistas už kyšio davimą

Verslininkas Ernestas Butrimas užsidirbo pirmąjį teistumą. Klaipėdos apylinkės teismas penktadienį pripažino jį kaltu davus kyšį policijos patruliui, siekiant išvengti atsakomybės už vairavimą išgėrus ir neturint tam leidimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jan 31, 2014, 11:28 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:03 PM

Vyrui nebus apribota laisvė, tačiau jam teks sumokėti 13 tūkst. litų baudą. Tokią bausmę siūlė skirti ir prokurorė.

Baudžiamoji byla pradėta nagrinėti rugsėjo pabaigoje. E.Butrimas savo kaltės nepripažino. Gindamasis jis mėgino kaltę suversti jį sulaikiusiam pareigūnui Arūnui Pielikiui, kurį apkaltino melu.

42 metų E.Butrimas įkliuvo birželio 30-osios naktį vos įvažiavęs į Neringą, prie Alksnynės patikros posto. „Porsche Cayenne“ vairuotojas pats į save atkreipė aplinkinių dėmesį, kai nepanoręs laukti eilėje, pradėjo kelti triukšmą.

Du dešimtmečius policijoje dirbantis ir tik teigiamai apibūdinamas A.Pielikis teisme liudijo, kad vairuotojui pravėrus automobilio langą, pajuto alkoholio kvapą. Tačiau E.Butrimas atsisakė tikrintis blaivumą ir kyštelėjo pareigūnui 200 litų kupiūrą. Budėtojas atsisakė paimti pinigus ir paprašė pažeidėją išlipti iš mašinos.

Ne kartą už kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas E.Butrimas tą pačią naktį dar kartą pabandė įbrukti kyšį, šiuokart 600 litų jis paslėpė tarp automobilio dokumentų, kuriuos padavė pareigūnui. Taip buvo siekiama išvengti atsakomybės. Bet patrulis nesileido į derybas – apie bandymą jį papirkti informavo Neringos policijos komisariatą.

Netrukus išaiškėjo, kad E.Butrimas vairavo ir neturėdamas tam leidimo. Teisę vairuoti jis buvo praradęs 2011-ųjų kovą. Jo vairuojamą visureigį Vilniaus gatvėmis tąkart vaikėsi net 5 policijos ekipažai.

Už tai, kad nelemtą birželio 30-osios naktį vairavo neturėdamas leidimo, Klaipėdos apylinkės teismas pernai spalio 16-ąją E.Butrimui skyrė 4600 litų dydžio baudą. Teismui nepakako įrodymų, kad Alksnynės poste vyras siautėjo būdamas neblaivus.

Priimdamas nutarimą teismas vadovavosi nusistovėjusia teismų praktika, pagal kurią blaivumą pasitikrinti atsisakęs asmuo nėra pripažįstamas vairavęs neblaivus. 1,46 promilių girtumas E.Butrimui nustatytas tik po kelių valandų.

Du mažamečius vaikus auginančiam vyrui pavyko išsaugoti ir automobilį „Porsche Cayenne“, kurio teismas nusprendė nekonfiskuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.