Sąvadavimo byloje M.Bui draugė išgirdo teismo nuosprendį

Keturiolika merginų prostitutėmis įdarbinusi vilnietė 33 metų Marta Kulikauskaitė nuteista dvejų metų laisvės atėmimo bausme, bet kalėti jai neteks.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-02-03 16:18, atnaujinta 2018-02-16 18:29

Nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas (VAT) bausmės vykdymą atidėjo pusantrų metų.

„M.Kulikauskaitė padarė du apysunkius nusikaltimus, bet nėra tokia pavojinga, kad ją reikėtų izoliuoti nuo visuomenės“, - paaiškino VAT teisėja Regina Pocienė.

Teismas atsižvelgė į tai, kad M.Kulikauskitė turi darbą ir augina mažametį sūnų. Jos darbas dabar visai nebesusijęs su grožio ir pramogų pasauliu. Nuteistoji dirba vadybininke bendrovėje „Vilniaus dujotiekio statyba“.

M.Kulikauskaitė kurį laiką vadovavo vienai sostinės vyninei, o vėliau prostitutėmis įdarbintos merginos sukosi pramogų pasaulyje, lankydavosi madinguose vakarėliuose.

Šią bylą labiausiai išgarsino buvusi grupės „Olialia pupytės“ narė Marina Bui. Tik po grasinimų suimti į teismą atvykusi pramogų pasaulio atstovė buvo apklausta kaip liudytoja. Teismui ji atskleidė, jog su M.Kulikauskaite kartą buvo nuvykusi į Šveicariją, bet sekso paslaugų neteikė. Po šios kelionės draugių santykiai nutrūko.

M.Bui pavardės nėra M.Kulikauskaitei dirbusių prostitučių sąraše. Šioje byloje parodymus davė ir M.Bui sesuo Tatjana.

Nustatyta, jog nuo 2008 iki 2011 metų M.Kulikauskaitė iš prostitucijos uždirbo per 26 tūkstančius litų. VAT ją išteisino dėl nusikalstamu būdu gautų pinigų legalizavimo, nes vilnietė pajamų neslėpė, laikė jas savo banko sąskaitoje, leido kelionėms ir pirkiniams.

Kol vilnietė valstybei grąžins iš nusikaltimo gautus pinigus, areštuotas jos 17 tūkstančių litų vertės jos automobilis „Nissan Murano“ bei sąskaitos dviejuose bankuose. Be to, per pusmetį jai teks 60 valandų be atlygio atidirbti globos arba medicinos įstaigose.

Išklausyti teismo nuosprendžio M.Kulikauskaitė atėjo su apsaugininku, kuris ją lydėdavo į visus posėdžius.

Svetur linksmino turtingus verslininkus

* Šioje byloje minimos 14 merginų, kurios už pinigus teikdavo erotines paslaugas turtingiems užsienio verslininkams.

* Įtariama, kad M.Kulikauskaitė iš prostitucijos pelnėsi maždaug trejus metus – nuo 2008-ųjų iki 2011-ųjų. Išvaizdžios merginos buvo siunčiamos į Šveicariją, Prancūziją ir Italiją.

* Bylos duomenimis, M.Kulikauskaitė bendraudavo su verslininkais, kurie nurodydavo, kada jiems reikės žavių merginų draugijos. Tuomet kaltinamoji išsiųsdavo kandidačių nuotraukas, o jų pasirinktoms merginoms pasiūlydavo išvykti pasilinksminti.

* Ji pati užsakydavo bilietus ir viešbučius Paryžiuje, Nicoje, Milane, Ženevoje. Teigiama, kad už kartu praleistą laiką merginoms buvo mokama nuo 1000 iki 2,5 tūkstančio eurų (3,45–8,6 tūkst. litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.