Ant Kauno Ąžuolyno medžių - gilios pjūklo žaizdos

Vaizdas Kauno Ąžuolyno parke primena įžanginius siaubo filmų kadrus. Netoli lauko treniruoklių guli krūva nupjautų jaunų medžių, daug kitų baisiai sužaloti, nudraskyta žieve.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 4, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:40 PM

Beprasmiškai, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, iškirstus medžius Ąžuolyne kauniečiai pastebėjo dar praėjusį penktadienį. Policija pradėjo įtariamojo ar grupės įtariamųjų paiešką.

Tačiau ir antradienį dar nebuvo apsispręsta, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vandalizmo akto.

„Kol kas tikrinamos aplinkybės. Kai jos bus nustatytos, policija spręs, ar kelti baudžiamąją, ar administracinę bylą“, – paaiškino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas ryšiams su visuomene Kęstutis Kasiukevičius.

Ąžuolyne savavališkai iškirsta 74 drebulės ir 4 klevai. Apskusta aplink augančių medžių žievė. Parkui padaryta didelė žala, bet daugelis požymių rodo, kad tai vieno asmens darbas.

Kauno miesto parkus tvarkančios įmonės „Irgita“ technikos direktorius įsitikinęs, kad medžius norėta ne pavogti malkoms ar statybinėms medžiagoms, o tiesiog tyčia sunaikinti ir išniekinti.

„Jeigu būtų kirtę malkoms ar statybai, nebūtų lietę jaunų, žalių medžių. Atrodo, kad tai padarė su protu susipykęs žmogus. Taip pasielgti galėjo tik pamišęs ar aklo įniršio apimtas asmuo. Miesto parkus prižiūrime ir tvarkome jau 10 metų, bet tokio klaikaus vaizdo dar nemačiau“, – stebėjosi R.Butkevičius.

Kauniečiams neramu, kad išpuolis Ąžuolyno parke įvykdytas būtent prie treniruoklių, kuriais naudojasi ne tik suaugusieji, čia sportuoti traukia ir vaikai.

Nukirsti medžiai tebeguli Ąžuolyne, juos išvežti bus galima tik gavus policijos leidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.