Heroiną į Lietuvą gabenusiam tadžikui teisėjas skyrė namų areštą

Ketvirtadienį į Vilniaus apylinkės teismą atvyko narkotikų prekyba ir gabenimu įtariamas Tadžikistano pilietis. Vilniaus apylinkės teisėjas Ugnius Trumpulis jam skyrė kardomąją priemonę - namų areštą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-06 16:50, atnaujinta 2018-02-16 15:09

Sostinės prokuroras Nerijus Puškorius prašė teismo skirti šešis mėnesių namų arešto. Prašymas buvo patenkintas. K.Umarovas iš namų galės išeiti tik dviem valandoms - nuo 9 iki 11 val.

Griežtesnę kardomąją priemonę - suėmimą - pirmadienį panaikino Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius. Apie tokį skandalingą teisėjo poelgį pirmasis pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Pratęsti suėmimą dviem mėnesiams buvo nutaręs žemesnės instancijos teismas, tačiau A.Kisielius patenkino įtariamojo skundą ir jį paleido į laisvę.

Suėmimas K.Umarovui buvo pakeistas rašytiniu pasižadėjimu neišvykti iš Lietuvos. Iš jo taip pat paimti asmens dokumentai, jis privalo kiekvieną dieną registruotis policijos įstaigoje.

K.Umarovas ir dar vienas jo tautietis įtariami į Lietuvą vežę didelius kiekius heroino. Per sulaikymą praėjusių metų lapkritį, K.Umaravo ir kito tadžiko automobilyje buvo rasta 3 kilogramai heroino ir daugiau nei 100 tūkst. JAV dolerių grynais.

Tadžikų nuomojamo būsto kieme buvo rasta užkasti dar septyni kilogramai stiprių narkotikų.

* Plačiau paskaityti apie tai, kaip tadžikai į Lietuvą gabeno narkotikus, galite čia.

* Pasižiūrėti išskirtinius lrytas.lt kadrus iš tadžikų sulaikymo operacijos galite paspaudę čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.