Pinigų kaulytoja žino, kur vaikšto turtingi žmonės

Garsių prekės ženklų drabužių parduotuvę Kauno Laisvės alėjoje valdantis

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 8, 2014, 8:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:30 PM

Ji šiam užsiėmimui pasirinko parduotuvės prieigas, mat prašmatnaus salono duris praveria tik turtingi žmonės. Pastarieji nebuvo patenkinti, kad žinsgsniuojant pirkinių varguolė nuolat prašė monetų.

„Klientai ateidavo suirzę, mat negavusi pinigų moteris juos palydėdavo piktais užgauliojimais. Tai primena žmonių reketavimą“, – pasakojo V.Švirinas.

Jis porą kartų prašė valkataujančios moters pasitraukti į kitą vietą, tačiau kaskart išgirsdavo atsakymą, kad tai esąs jos darbas. Verslininkas visada kiek atokiau matydavo ir vyriškį, kuris galbūt saugojo moterį arba vertė ją tokiu būdu prasimanyti pinigų.

Neapsikentęs tokių neįprastų rūpesčių V.Švirinas kreipėsi pagalbos į Kauno merą, policiją ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

Pastarojo vedėjas Danas Bortkevičius paaiškino esą į skundą buvo iškart sureaguota ir patruliai 2–3 kartus per dieną patikrindavo nurodytą vietą, tačiau pagal pateiktus požymius elgetaujančios moters neužtiko.

„Praėjusią savaitę ji pinigus rinko stovėdama per 10 metrų nuo Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų automobilio“, – piktinosi V.Švirinas. Verslininkas pats nufotografavo moterį ir nusiuntė nuotraukas šios įstaigos vadovybei.

Penktadienį vakare jiems vis tik pavyko moterį sulaikyti. Ji buvo nuvesta į Centro policijos komisariatą ir apklausta.

Nepaisant Kauno valdžios pastangų išguiti valkataujančius žmones iš Kauno centro, jie lengvai savo pozicijų neužleidžia.

„Nuolat pinigų kaulija garbaus amžiaus senolė, kuri Laisvės alėjoje valdo maždaug 1 milijono litų vertės butą. Pažįstu pinigų prašinėjančią čigonę, kuri jau dešimtmetį aiškina esanti nėsčia ir vaikšto po palaidine pasikišusi pagalvę“, – pasakojo V.Švirinas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.