Varėnos budelį galima teisti

Varėnos budeliu pramintas 20 metų alytiškis Mantas Šerpenskas,

M.Šerpenskas slepia veidą nuo visuomenės.
M.Šerpenskas slepia veidą nuo visuomenės.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-02-10 10:06, atnaujinta 2018-02-16 12:37

Pernai rudenį atlikus ambulatorinę jaunuolio psichiatrijos ekspertizę medikai nusprendė: būtina stacionari ekspertizė. Lapkričio pradžioje M.Šerpenskas buvo nugabentas į vieną šalies psichiatrijos centrų ir maždaug mėnesį stebimas psichiatrų. Šiuo metu jaunuolis pervežtas į tardymo izoliatorių.

Kriminalistus ir prokurorus savo ramybe stebinęs vaikinas taip pat elgėsi ir gydymo įstaigoje – bendravo su medikais, nereiškė jokių reikalavimų.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Egidijaus Palaimos, net gavus psichiatrų išvadas byla iškart nekeliaus į teismą.

„Turime tinkamai baigti visas kitas tyrimo procedūras, o tai gali užtrukti porą mėnesių“, – kalbėjo E.Palaima.

Prokuroras smulkiau nekomentavo psichiatrų pateiktų žinių apie M.Šerpensko sveikatos būklę, tačiau portalo lrytas.lt žiniomis, įtariamasis yra visiškai sveikas.

Daugų technologijos ir verslo mokyklą lankiusi S.Naujūnaitė pernai gegužės 16-osios vakarą nutarė pabėgioti kelyje Senoji Varėna–Nedzingė ir negrįžo. Varėniškės likimas paaiškėjo beveik po mėnesio, kai kriminalistai sulaikė Alytaus profesinio rengimo centro moksleivį M.Šerpenską.

Jis papasakojo automobiliu „Volkswagen Golf“ važiavęs pasivažinėti ir pasiklausyti muzikos prie Senosios Varėnos pašonėje esančio Glėbo ežero.

Jis pravažiavo didelę sankryžą šalia miestelio. Sankryžoje įrengta vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo raudonos spalvos automobilį, tačiau valstybinis numeris vaizdo medžiagoje neįžiūrimas. Vis dėlto ši aplinkybė ir liudininkų pasakojimai padėjo išaiškinti nusikaltimą.

„Volkswagen Golf“ vairuotojas užkalbino merginą, tačiau ji kažką net nesustojusi atsakė ir neskubėjo tolyn. Jaunuolį iškart apėmė nesuvokiamas pykčio priepuolis, todėl jis pačiupo S.Naujūnaitę, kelis kartu smogė kumščiu ir nusitempė į automobilį.

Išniekinęs merginą užpuolikas po kurio laiko suprato, kad ji negyva, todėl nuvežė į atokią vietovę netoli Senųjų Trakų. Miške kūną užpylė žemėmis ir apdengė šakomis, tačiau kitą dieną suvokė prastai paslėpęs kūną, todėl grįžo prie jo, iškasė duobę ir užvertė žemėmis.

Ramus, nuosekliai dėsto nusikaltimo aplinkybes ir neparodo, kad smarkiai jaudinasi dėl šiurpaus įvykio – taip apie M.Šerpenską kalbėjo su juo bendravę pareigūnai.

„Sulaikytasis daug dalykų pasakoja net neklausiamas, o jo ramybė ir savitvarda kelia šiurpulį“, – įspūdžiais dalijosi įtariamąjį apklausę kriminalistai. Kartais vaikinas susierzindavo dėl užduodamų klausimų, bet tik todėl, kad atsakymai į juos alytiškiui atrodo savaime suprantami.

Vėliau M.Šerpenskui buvo pareikšti įtarimai dėl turto sugadinimo ir vagystės. Pareigūnai jo telefono numerį aptiko viename pažinčių portale, o kompiuteryje – įspūdingą nuotraukų kolekciją. Visas jas sieja viena tema – mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.