Prokurorai ištyrė nepilnamečio biržiečio nužudymą

Teisėsaugos pareigūnai baigė

Įtariamasis pats atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Įtariamasis pats atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:17 AM

Panevėžio apskrities vyriausiajame komisariate popiet rengiama trumpoji spaudos konferencija, kurioje Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas teiks informaciją apie baigtą tirti ir teismui perduodamą baudžiamąją bylą.

17-mečio nužudymu kaltinamas Dainius Miliukas. Kitas įtariamasis - D.Miliuko uošvis Z.Š., gimęs 1965 metais, gyvenantis Biržuose, iš pradžių buvo suimtas 15 parų. Vėliau jis paleistas į laisvę ir byla jam buvo nutraukta.

Nepilnamečio mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko Biržuose, Maironio gatvėje. Iš pravažiuojančio automobilio BMW vyras ginklu šaudė į du nepilnamečius praeivius. Vienam jų pavyko pabėgti ir likti gyvam.

Pranešimą, kad Biržuose jaunuolis plika galva iš automobilio šaudo į praeivius, policija gavo rugpjūčio 25 dieną 23 val. 55 min. Pora minučių vėliau į įvykio vietą išvyko pareigūnai. Policijos duomenimis, įvykio vietoje jie dirbo iki 2 val. 29 min. valandos. Tada nukentėjusių asmenų pareigūnai nerado.

Apie negyvą nepilnametį pranešimas gautas kitą rytą 6.11 valandą. Negyvą sūnų po daugiabučio balkonu rado jo motina. Teismo medicinos ekspertai mano, kad jaunuolis galėjo mirti praėjus 15-20 minučių, kai buvo pašautas. Vaikinas buvo nužudytas dviem šūviais.

Pareigūnų duomenimis, apie įvykį pranešta praėjus dviem valandoms, nes nušauto septyniolikmečio ir pabėgusio penkiolikmečio bei į juos šaudžiusio D.Miliuko konfliktas įvyko apie 21 val. 30 min. Policijai paskelbus paiešką, D.Miliukas rugpjūčio 26-osios vakarą pats atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.

Po šalį sukrėtusio nepilnamečio nužudymo į Biržus buvo atvykusi Policijos departamento vadovybė ir apie teisėsaugą kalbėjosi su vietos gyventojais ir politikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.