N.Venckienės garbintojas kaltinamas šmeižtu, prasidėjo teismas

Vienam ištikimiausių Neringos Venckienės gerbėjų Renaldui Ščiglinskui Kauno žudynių bylos liudininkas Mindaugas Žalimas iškėlė bylą privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto. Ketvirtadienį Kauno apylinkės teisme įvyko taikomasis posėdis. Abi šalys taikytis atsisakė.

R.Ščiglinskas slėpė savo veidą nuo fotografų.<br>N.Povilaičio nuotr.
R.Ščiglinskas slėpė savo veidą nuo fotografų.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 13, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ administruojantis R.Ščiglinskas nuolat šmeižia ir įžeidinėja visus, kurie nepritarė N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedżio veiksmams.

Nors dėl jo veiklos į teisėsaugos institucijas jau kreipėsi ne vienas nukentėjęs žmogus, tačiau R.Ščiglinskui paaiškinus, kad jis nėra vienintelis puslapio administratorius, jam pavykdavo išsisukti.

Ketvirtadienį prieš teismo posėdį „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistams R.Ščiglinskas irgi aiškino, kad jis nėra tinklalapio administratorius, todėl negalintis atsakyti už visų jame savo nuomonę reiškiančių autorių žodžius.

R.Ščiglinską į teismą ketvirtadienį atlydėjo įprasta per Garliavos įvykius ir "patvorinių" akcijas Garliavos Klonio gatvėje išgarsėjusi palyda su D.Kedžio ir N.Venckienės motina Laimute Kediene ir jos seserimi Audrone Skučiene priešakyje.

Savo teisumu įsitikinęs R.Ščiglinskas kruopščiai slėpė savo veidą nuo fotografų. Jo priešininko M.Žalimo, valstybės saugomo liudininko veidą taip pat slėpė kaukė.

R.Ščiglinskas nesutiko su M.Žalimo teiginiais, kad jį šmeižė ir žadėjo rašyti priešieškinį pareiškimą.

M.Žalimas iš R.Ščiglinsko tikisi prisiteisti 10 tūkst.Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.