Kaune siaučiantis įžūlus ilgapirštis labiausiai vertina kirvius

„Kirvių maniakas“ - taip iki šiol nepagautą vagį praminė saugos tarnybų atstovai bei policijos pareigūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 17, 2014, 6:41 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:43 AM

Apie 40 – 45 metų vyras siautėja meistriškai. Vien iš prekybos centro „Senukai“ parduotuvių yra pavogęs net 12 kirvių „Fiskars“, vandens maišytuvą bei lygintuvą. Nusikaltėlis nuolatos vagia Kaune, Prienuose, Elekrėnuose, Druskininkuose.

Nemažą žalą šis veikėjas padarė ir kitos bendrovėms – pavogė brangų nešiojamą kompiuterį, kelias elektronikos prekes.

Įvykdymas vagystes vos spėjantys registruoti pareigūnai įsitikinę – tai neabejotinai profesionalus vagis, kuriam nusikaltimai tapo ne tik pomėgiu, bet ir pragyvenimo šaltiniu.

Vyras veikia meistriškai, atėjęs į parduotuvę pirmiausia atidžiai ištyrinėja aplinką – nustato kur įrengtos vaizdo kameros, kokia jų aprėpties zona.

Nusikaltėlis po striuke neabejotinai nešioja diržais prie kūno pritvirtintą dėtuvę, joje slepia vogtas prekes.

„Senukų“ prekybos centruose įrengtos vaizdo kameros užfiksavo kaip šis veikėjas pasiima du brangius, apie 150 litų kainuojančius kirvius, juos įdeda į pirkinių krepšelį. Nuėjęs į vietą, kurios nepasiekia vaizdo kameros, įtariamasis kirvius tikriausia paslepia po striuke įtaisytoje dėtuvėje, palieka krepšelį ir ramiai praeina pro kasas.

Saugos darbuotojai pastebėjo, kad slėpdamas prie krūtinės pakabintus vogtus daiktus šis žmogus žengia charakteringai – truputį palinkęs į priekį. Pro kasas jis visada praeina sparčiu žingsniu, prie ausies laikydamas mobiliojo ryšio telefoną ir juo kalbėdamas.

Kelis kartus įtariamasis pastebėtas su bendrininke. Kartu buvusi moteris savo kūnu jį užstadovo nuo vaizdo stebėjimo kamerų, kai šis po rūbais žaibiškai paslėpdavo daiktus.

Atpažinusius vaizdo kamerose užfiksuotą vyrą prašoma pranešti Kauno Centro policijos komisariato budėtojams šiuo telefonu 8-37-303309 (visą parą) bei elektroniniu paštu: donatas.tarulis@policija.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.