Policininkais apsimetę kaimiečiai netruko atsidurti už grotų

Pinigų apgaule prasimanyti sumaniusiems dviems Viekšnių (Mažeikių raj.) gyventojams teko išbandyti areštinės gultą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-02-17 17:07, atnaujinta 2018-02-16 04:57

Už grotų 25 metų R.P. ir 17 metų D.L. apsimetę policijos pareigūnais iš 63 metų moters išviliojo banko mokėjimo kortelę ir 86 litus.

Kad pas ją į namus buvo užsukę ne pareigūnai, o apsišaukėliai, moteris suprato tik kitą dieną, kai apie keistą vizitą prasitarė savo kaimynei.

Istoriją apie banko kortelę išsinešusius kriminalistus išgirdusi kaimynė įtarė apgavystę ir patarė moteriai nieko nelaukus kreiptis į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėjusiems pareigūnams nukentėjusioji papasakojo, kad pas ją į namus užsukę du civiliai apsirengę jaunuoliai prisistatė policijos pareigūnais ir parodė pažymėjimą raudonais viršeliais.

Apsišaukėliai moteriai pranešė, kad sukčių gauja savinasi pinigus iš sąskaitų, todėl reikia patikrinti bankų mokėjimo korteles.

Patikėjusi apsimetėliais viekšniškė padavė jiems savo banko mokėjimo kortelę. Gavę kortelę „kriminalistai“ pasiskubino išeiti.

Kad pas ją lankėsi aferistai, ši moteris suprato tik po to, kai apie pareigūnų viešnagę papasakojo kaimynei.

Tai išgirdusi kaimynė pasakė, kad šie „kriminalistai“ buvo užsukę ir pas ją, tačiau ji savęs apkvailinti neleido, nes atpažino apsišaukėlius.

Sužinojusi, kad apsimetėliai iš jos kaimynės pasiėmė banko mokėjimo kortelę ši viekšniškė patarė jai kreiptis į policiją ir nurodė, kas ją galėjo apgauti.

Remdamiesi šia informacija pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė anksčiau į jų akiratį nepatekusius R.P. ir D.L.

Nuo apsišaukėlių nukentėjusi moteris pareiškė, kad jie apgaule išviliojo ne tik banko mokėjimo kortelę bet ir 86 litus grynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.