Čigonų lyderio šeimą įskundė buvęs narkomanas

Pirko iš nepilnametės

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 3, 2014, 5:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:27 PM

Šiandien Vilniaus apygardos teisme tai atskleidė įslaptintas liudytojas, kurį teisėja apklausė prieš teismo posėdį. Keletą metų narkotikus vartojusiam vyrui advokatų klausimai iš anksto buvo buvo pateikti raštu.

Pirko iš nepilnametės

Liudytojas pasakojo, jog už prekybą narkotikais teisiamos čigonų bendrijos vadovo žmonos 57 metų Tafilios Tyčinos vardas buvo gerai žinomas daugumai iš kanapių pagamintus kvaišalus vartojančių narkomanų. Moterį jie vadindavo sutrumpintu vardu Tofka.

Praėjusių metų rugpjūtį įslaptintas liudytojas į T.Tyčinos namus Eišiškių plente palydėjo viena pirkėją ir keliais žodžiais persimetė su šeimininke.

Grįžęs jis nuėjo į policiją ir pasisiūlė bendradarbiauti. Gavęs pinigų iš pareigūnų, jis po kurio laiko vėl sugrįžo į Tyčinų namus. Pirkėjas tylėdamas padavė 60 litų kieme sutiktai šešiolikametei T.Tyčinos dukteriai.

Su prekeiviais nesikalba

Narkomanai įpratę iš čigonų pirkti kvaišalus nepratardami nė žodžio. Nors slaptasis policijos pagalbininkas tuo metu teigė narkotikų nevartojęs, paėmė nepilnametės atneštą porciją kanapių.

Po jo vizito motina ir dukra buvo sulaikytos, o slaptasis liudytojas papasakojo, jog iš T.Tyčinos kvaišalus pirko apie 20 kartų. Maždaug 3-4 kartus įtakingos čigonų šeimos kieme jis buvo sutikęs ir kitų narkomanų.

Vyras tikino iš kitų čigonų narkotikų nepirkdavęs, nes abejojo jų kokybe. Jis teigė niekada neskambindavęs T.Tyčinai ir neklausdavęs, ar ji turi kvaišalų. Jei jų negaudavo, vizitą tekdavo atidėti kitam kartui.

Teisia ir namų tvarkytoją Teisėjos skaitomų slapto liudytojo parodymų T.Tyčina ir jos dukra klausėsi braukdamos ašaras. J.Tyčina purtė galvą ir tvirtino, jog visa tai - netiesa. "Jei būčiau žinojęs, kas rengia provokacijas, šio teismo proceso nebūtų", -- sakė J.Tyčina.

Teisme paaiškėjo, jog ši čigonų šeima turi keletą samdinių. Viena jų, Natalja Krasikova kartu su savo šeimininke stojo prieš teismą.

Pareigūnams ji įkliuvo po to, kai savo namuose sutiko pasaugoti T.Tyčinos rankinę. Joje buvo 1,3 kilogramo miltelių, kurių sudėtyje buvo nemažas kiekis heroino. Toks kiekis narkotikų vertinamas keliais šimtais tūkstančių litų.

Nors N.Krasikova ikiteisminio tyrimo metu pripažino supratusi, kad sportiniame krepšyje, kurį reikėjo pasaugoti buvo narkotikų, teisme ji ėmė tai neigti. Ji pasakojo prižiūrinti Tyčinų vaikus ir anūkus, verdanti valgį ir per dieną uždirbanti 10-20 litų.

Priglaudė vienišą pensininką

Čigonų šeimos narius gynė ir kitas jos pagalbininkas pensininkas Kazimiras Lukaševičius. Tyčinas jis vadino šeimininkais ir teigė per porą metų jų namuose nematęs nė vieno narkotikų pirkėjo.

Teismui buvo sunku suprasti, kodėl Tyčinos priglaudė ir išlaiko jokių pajamų negaunantį vilnietį. "Aš padedu šeimininkams tvarkytis, naudojuosi vandeniu, elektra, valgau jų maistą, gaunu cigarečių", -- gyvenimu nesiskundė vienišas vyras.

Portalui "lrytas.lt" J.Tyčina pasakojo, jog K.Lukaševičių globoja kaip buvusį savo tėvo draugą, kurį pažįsta nuo vaikystės. "Kai jį atstūmė šeima, pasidarė gaila. Apsigyvenęs pas mus, jis net gerti metė", -- pasakojo į savo šeimos narių teismus nuolat vaikštantis J.Tyčina.

Jo sūnus Artūras prieš keletą metų už narkotikų laikymą buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.