Šalčininkų rajone pričiupti trys gruzinai nelegalai

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė tris gruzinus nelegalus, neleistinoje vietoje į Lietuvą patekusius iš Baltarusijos.

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė tris gruzinus nelegalus.<br>VSAT nuotr.
Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė tris gruzinus nelegalus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 1:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:40 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį Šalčininkų rajono Kurmelionių kaimo prieigose patruliavę VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai aptiko pėdsakus. Buvo aišku, kad keli asmenys neteisėtai kirto sieną iš Baltarusijos ir nuėjo į Lietuvos gilumą.

Į įvykio vietą paieškai buvo iškviestas pasienietis kinologas su šunimi. Tuo pačiu metu VSAT pareigūnai blokavo visus link šios vietovės vedančius kelius. Netrukus pasieniečiai pastebėjo žvyrkeliu Nagibėnai - Akmenynė einančius tris įtartinus vyrus ir juos sulaikė. Paaiškėjo, jog tai yra 29-erių, 30-ies bei 31-erių Gruzijos piliečiai, kurių pasuose nebuvo vizų, suteikiančių teisę patekti į Šengeno erdvę.

Pasieniečiai gruzinus apklausė ir nustatė, jog tai jie neleistinoje vietoje perėjo sieną iš Baltarusijos. Apieškojus vietovę buvo rasti ir nelegalų asmeniniai daiktai, kuprinės bei drabužiai.

Gruzinus VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.