Apsimetę pareigūnais kariškiai rinko duokles iš kontrabandininkų

Vilniaus policija sulaikė kelis asmenis, kurie apsimetę policijos pareigūnais iš kontrabandininkų rinkdavo duokles. Paaiškėjo,kad tarp sulaikytųjų yra ir kariškių.

Keturių asmenų gauja, kaip įtariama, persirengdavo policininkais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Keturių asmenų gauja, kaip įtariama, persirengdavo policininkais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:59 PM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, Imuniteto skyriaus pareigūnai dar 2013 m. lapkričio 14 d. gavę informacijos apie galimą Vilniaus apskrities VPK pareigūnų kyšininkavimą Vilniaus rajone, Mickūnuose, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Po atlikto kruopštaus, išsamaus tyrimo, Imuniteto skyriaus pareigūnai vasario 25 d. sulaikė ir uždarė į areštinę įtariamuosius: Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Mokomojo pulko Aprūpinimo kuopos Transporto būrio II Transporto skyriaus vairuotoją R.R. (gim. 1991 m.) ir Vilniaus rajono gyventoją M.R. (gim. 1982 m.).

Šių asmenų namuose atliktos kratos. Sulaikytiesiems asmenims buvo įteikti pranešimai apie įtarimus dėl sukčiavimo ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo.

Vėliau analogiški įtarimai buvo įteikti ir į Imuniteto skyrių pristatytiems Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos V Garbės sargybos būrio I Garbės sargybos skyriaus vyr. šauliui V.R. (gim. 1987 m.) ir vilniečiui gyventojui P.D. (gim. 1981 m.).

Pareigūnai nustatė, kad ši asmenų grupė, įtariama akcizais apmokestinamų prekių (kontrabandinių cigarečių) pardavimu, persirengę galbūt panašia į policijos pareigūnų uniforma ir naudodami savadarbius mėlynos ir raudonos šviesos signalus, sustabdė nelegalių prekių gabentojo automobilį, pareikalavo ir paėmė kyšį bei „konfiskavo“ kontrabandines cigaretes: 500 pakelių cigarečių NZT ir „Minsk“.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.