Dūris į sutuoktinio širdį – tik gynyba?

Prokurorai 48 metų kaunietę Žaną Gvazdinskienę kaltina tyčiniu sutuoktinio nužudymu, tačiau moteris tikino tik bandžiusi apsiginti nuo smurtautojo. Bylą atvertė Kauno apygardos teismas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 4, 2014, 7:15 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:11 PM

Kauno „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje fizinio lavinimo mokytoju dirbęs 52 metų Raimundas Gvazdinskas nuo dūrio peiliu į širdį krito pernai rugsėjo 28-osios vakarą.

Tuomet namuose buvusi Erika Gvazdinskaitė tikina girdėjusi tėvų kivirčą. Tai nebuvo retas įvykis, mat įkaušęs vyriškis būdavo agresyvus, anksčiau kelis kartus buvo sumušęs žmoną.

Mergina su paaugliu broliu sėdėjo savo kambaryje įsitaisę prie kompiuterio ir užsidėję ausines. Atėjusi į virtuvę ji išvydo tėvą gulintį ant grindų.

„Pamaniau, kad girtas tėvas parkrito ir susitrenkė galvą, mat kraujo nemačiau“, – dėstė E.Gvazdinskaitė.

Vyras dar buvo gyvas, kelis kartus giliai įkvėpė, tačiau netrukus mirė. Ž.Gvazdinskienė pati skambino greitosios pagalbos medikams, tačiau buvo smarkiai susijaudinusi, todėl telefoną iš jos rankų paėmė ir gydytojų nurodymus vykdė duktė.

Pasak merginos, tėvas jau porą metų skriaudė motiną. Ji norėjo skyrybų, tačiau tėvas esą nesutiko. Į policiją kaunietė niekada nesikreipė – tiesiog kentė girtaujančio sutuoktinio išpuolius.

„Tai buvo gynyba, kitokio varianto ir negalėjo būti“, – apie motinos veiksmus kalbėjo E.Gvazdinskaitė.

Nužudytojo motina Elena Gvazdinskienė patvirtino, kad sūnus su marčia pykosi jau kelerius metus, o ji raginusi nutraukti santuoką.

Tačiau moteris stebėjosi, kad R.Gvazdinskas buvo vadinamas girtuokliu: „Niekada man matant jis negirtaudavo, gal kartais alaus su draugais išgerdavo.“

Ji save vadino aršia kovotoja su girtavimu, o sūnus tai gerai žinojo.

Liudytoja prašė teismo nenuteisti marčios, nes nužudymas nebuvo tyčinis, o moteris dar turi rūpintis vaikais: „Aš ją palieku Dievo teismui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.