Fotografo lemtis: nužudė tie, kuriuos jis mėgo fotografuoti

Lietuvoje praeivius žudo net 13-mečiai. Jiems bepigu tai daryti, nes teisti tokių jaunų žudikų neleidžia įstatymai, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 4, 2014, 7:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:11 PM

Trylikametį gargždiškį, kuris įtariamas kartu su penkiolikamečiais bendrininkais mirtinai sumušęs 60-metį vyrą, nuo areštinės ir teismo išgelbėjo jaunas amžius – jis perduotas tėvų globai.

O du penkiolikamečiai vakar atsidūrė už grotų – vienas ten praleis du, kitas – vieną mėnesį.

Buvo talžomas be gailesčio

Gargžduose gerai žinomo fotografo, beveik du dešimtmečius laikraščio „Banga“ redakcijoje dirbusio Stasio Šeštausko kūnas su smurto žymėmis Kulių kaime, prie Minijos upės, buvo rastas šeštadienio rytą. Apie tai policijai pranešė praeivis.

Paaiškėjo, kad tragedija nutiko penktadienio vakarą, jau sutemus.

Galbūt S.Šeštauskas iš namų ėjo į savo sodo namelį, gal šiaip vaikštinėjo Minijos pakrantėmis. Gargždiškiai pasakojo, kad jį dažnai sutikdavo šiose vaizdingose vietose – dažniausiai jis spragsėdavo fotoaparatu.

Manoma, kad tą vakarą S.Šeštauskas pastebėjo alkoholį geriančius paauglius, šie paprašė jo cigarečių.

Neatmetama, kad vyras ne tik nedavė paaugliams rūkalų, bet ir šiek tiek juos paauklėjo.

Ant mirusiojo kūno ekspertai suskaičiavo nemažai smurto žymių – vyras buvo talžomas kumščiais, spardomas, regis, paaugliai net šokinėjo jam ant galvos.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai greitai demaskavo įtariamuosius ir šeštadienį popiet du penkiolikamečius uždarė į areštinę. Vakar Klaipėdos rajono apylinkės teismas leido juos suimti.

Širdyje – daug meilės žmogui

„Mūsų redakcijoje Stasys dirbo maždaug du dešimtmečius, pradėjo dar tuomet, kai nuotraukas tekdavo ryškinti užsidarius mažame kambarėlyje su vonelėmis ir fiksažais degant raudonai šviesai, – pasakojo „Bangos“ laikraščio redaktorė Vilija Butkuvienė. – Jo širdyje tilpo daug meilės žmonėms.

Stasys buvo draugiškas, jautrus žmogus, aistringas žvejys, pelnęs ne vieną fotografijos konkursų gamtos temomis apdovanojimą.“

S.Šeštauskas keletą metų vadovavo jaunųjų fotografų būreliui Moksleivių namuose, visą būrį gargždiškių išmokė fotografuoti, ne vieną jų užkrėtė šia veikla.

„Perverčiau jo nuotraukas – be gamtos, jis labai mėgo fotografuoti vaikus, jaunimą. Likimo ironija – nuo jų rankos ir žuvo. Tie paaugliai nužudė ne tik žurnalistą, bet ir jaunimo mokytoją“, – kalbėjo V.Butkuvienė.

Buvusių bendradarbių teigimu, S.Šeštauskas nebuvo į konfliktus linkęs žmogus – ramus, šiek tiek išsiblaškęs, turintis daugybę planų rytojui, taip ir nespėjęs jų įgyvendinti.

Be tėvo liko du sūnūs – jaunesnysis dar tik dvyliktokas.

Įtariamojo motinai – šokas

Vakar laukdama, kol į teismą bus atvestas sunkiu nusikaltimu įtariamas jos 15-metis sūnus, gargždiškė sunkiai suvaldė ašaras. Ji vis dar negali patikėti, kad šitaip žiauriai galėjo pasielgti jos sūnus.

Gargždiškė teigė, kad paauglys turi sveikatos problemų, mokosi specialiosios mokyklos septintoje klasėje.

„Penktadienio vakarą, apie 18 valandą, jis išėjo į diskoteką.

Grįžo prieš vidurnaktį. Viskas atrodė kaip visada – normaliai nusiteikęs, drabužiai tvarkingi, švarutėliai.

Šeštadienį išsimiegojęs jis buvo prisėdęs prie kompiuterio. O popiet atvažiavo policija. Mane ištiko šokas. Sūnus išeidamas ištarė: „Aš nekaltas, nieko nepadariau“, – pasakojo moteris.

Ji teigė, kad sūnui pripažinta negalia: jis nuolat geria vaistus, tarp jų – ir raminamuosius, buvo gydomas ligoninėje.

Motina prisipažino, kad jam kartais užeina pykčio ar net agresijos priepuoliai, dėl to konsultavosi ir su medikais. Po kelių dienų vėl turėjo pas juos apsilankyti.

„Namuose dėl jo elgesio problemų nekildavo, buvo geras vaikas. Žinojau, kad jis negali atsispirti aplinkinių įtakai – kas ką pasako, tą jis ir daro.

Neleisdavau jam bendrauti su tuo kitu bendraamžiu, kuris irgi buvo suimtas. Apskritai stengdavausi, kad jis kuo mažiau bendrautų su kitais, kad po pamokų kuo daugiau laiko praleistų namuose“, – sunkiai jaudulį tramdė moteris.

Po žudynių – prie kompiuterio

Namuose penkiolikametis tikriausiai nemažai laiko praleisdavo prie kompiuterio.

Viename socialiniame tinkle su bičiuliais jis bendravo ir naktį į šeštadienį – nuo trečios iki ketvirtos valandos, savo kalbą pasodrindamas keiksmažodžiais.

Nužudymu įtariamas penkiolikametis pasirinko Vercho pravardę.

Socialiniame tinkle paauglys nusifotografavęs besėdįs vonios kambaryje ant uždengto klozeto, o iškeltoje rankoje – butelis alaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.