Tauragėje sulaikyti telefonu tūkstančius litų vilioję sukčiai

Paskutiniąją kalendorinės žiemos dieną Tauragės policijos pareigūnams įkliuvo sukčiai, telefonu iš vienos tauragiškės išvilioję 3 tūkst. litų, o iš kitos pasikėsinę išvilioti 12 tūkst. litų. Operatyviai sureagavę į gyventojos pranešimą apie pasikėsinimą apgaulės būdu išvilioti pinigus, policijos pareigūnai demaskavo 4 jaunuolius – jiems pateikti įtarimai sukčiavimu.

Telefoniniai sukčiai iš vienos moters išviliojo 3 tūkst. litų, iš kitos bandė išvilioti 12 tūkst.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Telefoniniai sukčiai iš vienos moters išviliojo 3 tūkst. litų, iš kitos bandė išvilioti 12 tūkst.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 9:43 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:04 PM

Kaip pranešė Tauragės apskrities VPK, jaunuoliai, kurių amžius nuo devyniolikos iki dvidešimt dvejų metų, vasario 28-ąją paskambino telefonu garbaus amžiaus moteriai ir teigdami, kad jos anūkas eismo įvykio metu neva sužalojo mergaitę, apgaulės būdu išviliojo 3 tūkst. litų.

Tą pačia dieną paskambinę kitai tauragiškei ir papasakoję netikrą istoriją apie į „bėdą“ patekusį anūką, mėgino išvilioti 12 tūkst. litų. Budri moteris, įtarusi apgaulę, nedelsdama apie įvykį pranešė policijai.

Policijos pareigūnai ėmėsi tirti įvykio aplinkybes ir netrukus nustatė keturis asmenis, bandžiusius praturtėti apgaulės būdu. Sulaikyti įtariamieji K.M. (gim. 1995 m.), A.V. (gim. 1992 m.), P.M. (gim. 1994 m.) ir K.Š. (gim. 1994 m.).

Policija ragina gyventojus būti budrius ir nepakliūti į telefoninių sukčių pinkles. Gyventojai turėtų įsidėmėti, kad policijos pareigūnai ar kitų įstaigų darbuotojai niekada nesiūlo „padėti“ į bėdą patekusiems artimiesiems, neprašo telefonu atskleisti konfidencialios informacijos apie gyventojų asmens duomenis, santaupas, kortelių ir sąskaitų numerius bei prisijungimo kodus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.