Ant Rusijos ambasados tvoros – V.Putiną įžeidžianti frazė

Ant Rusijos ambasados tvoros aptikus juodais dažais užrašytą įžeidimą Rusijos prezidentui, ant kojų sukelti Vilniaus pareigūnai. Planuojama dėl įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą.

Trečiadienio rytą ant Rusijos ambasados tvoros rastas užrašas „Putin suck“.<br>D.Umbraso nuotr.
Trečiadienio rytą ant Rusijos ambasados tvoros rastas užrašas „Putin suck“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 5, 2014, 9:01 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:20 PM

Trečiadienį apie 8 val. 22 min. Vilniaus policija gavo pranešimą, kad Žvėryne, Birutės g., ant Rusijos ambasados tvoros aptikta juodais dažais užrašyta Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną įžeidžianti frazė.

Atvykę policijos patruliai patvirtino, kad ant tvoros iš tiesų kažkas pakeverzojo anglišką frazę: „Putin suck“ (liet. – „Putinai, pačiulpk“).

Beveik neabejojama, kad užrašo autoriai taip norėjo parodyti savo požiūrį į sunkiai prognozuojamą Rusijos prezidento elgesį ir Rusijos agresiją prieš Ukrainą bei Krymo okupaciją.

Užrašą kažkas naktį užrašė ant ambasadą juosiančios tvoros kolonos. Įvykio vietoje pasirodžius lrytas.lt fotografui, rusiškai kalbantis vyras jau ruošėsi užrašą uždažyti. Jis buvo atsinešęs kibirėlį su dažais ir dažymo volelį. Tačiau pamatęs fotoaparatą, vyras pasitraukė į šalį, dažus palikęs greta užrašo.

Tačiau neilgam. Netrukus vyras užrašą uždažė.

Vilniaus policija užrašą užfiksavo, svarstoma galimybė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pareigūnai teigia, kad sprendimui priimti jie turi 10 parų. Užrašo autoriai ieškomi.

Ambasados perimetrą stebi vaizdo kameros. Tačiau kol kas nežinoma, ar joms pavyko „dailininkus“ nufilmuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.