Sulaikytas aferų meistras S.Rachinšteinas

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai pirmadienį sulaikė afrų meistru vadinamą verslininką 47 metų Sergejų Rachinšteiną.

S.Rachinšteinas atsidūrė areštinėje<br>R.Danisevičius
S.Rachinšteinas atsidūrė areštinėje<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-03-05 20:00, atnaujinta 2018-02-15 16:35

Pareigūnai nuo ryto krėtė vienos jo bendrovių „Nekilnojamojo turto valdymas“ biurą sostinės Savanorių prospekte. 

Pastaraisiais metais ši bendrovė buvo tapusi S.Rachinšteino nekilnojamojo turto slėptuve. Praėjusių metų duomenimis, jai priklausė 168 pastatai bei žemės sklypai.

Dėl S.Rachinšteino veiklos šiuo metu vyksta keli ikiteisminiai tyrimai. Šis veikėjas yra atsidūręs ne tik FNTT pareigūnų, bet ir Valstybinės mokesčių inspekcijos bei statybų inspekcijos akiratyje.

Kelios dešimtys nuo jo nukentėjusių verslininkų praėjusiais metais kreipėsi ne tik į teisėsaugos pareigūnus, bet ir į politikus. Su S.Rachinšteino vardu siejama mažiausiai 17 įmonių. Statybomis bei patalpų nuoma užsiimančios bendrovės viena kitai pardavinėja nekilnojamąjį turtą ir teikia milijonines paskolas. Kai kuriai nors šių bendrovių iškyla bankroto grėsmė, turtas jau būna parduotas kitai.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme skubos tvarka nagrinėjama baudžiamoji byla dėl fiktyvių įmonių kūrimo ir mokesčių grobstymo. S.Rachinšteinas ir jo pagalbininkai kartą jau buvo išteisinti, tačiau prokurorui patikslinus kaltinimus,byla atversta iš naujo.

Plačiau apie tai - rytojaus „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.