Vidury dienos – skambutis apie atominę bombą Vilniaus centre

Vilniaus pareigūnai ieško atominę bombą turinčio vyriškio. Mįslingą pranešimą apie tai, kad vyras turi atominę bombą, gavo Bendrasis pagalbos centras (BPC). Operatoriams paskambino pats bombos turėtojas ir pareiškė, kad turi galingą sprogstamąjį užtaisą.

Paskambinęs vyras pareiškė turintis atominę bombą ir esantis Vilniuje, prie rašytojo Petro Cvirkos paminklo, pačiame Vilniaus centre.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Paskambinęs vyras pareiškė turintis atominę bombą ir esantis Vilniuje, prie rašytojo Petro Cvirkos paminklo, pačiame Vilniaus centre.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:58 PM

Su BPC operatore vyras kalbėjo itin šiurkščiai ir keikėsi. Manoma, kad skambinęs vyras – gerokai išgėręs. Galų gale 12 val. 34 min. paskambinęs vyras pareiškė turintis atominę bombą ir esantis Vilniuje, prie rašytojo Petro Cvirkos paminklo, pačiame Vilniaus centre.

Pareigūnai į įvykio vietą atvažiavo po devynių minučių. Atvykę pareigūnai bomba grasinusio vyro nerado. Patruliai keletą kartų bandė susisiekti su pranešėju, tačiau telefono signalas buvo užimtas.

Galiausiai vyras sugebėjo pats paskambinti pareigūnams. Jis pareiškė, kad apie bombą pajuokavo. Už melagingą policijos iškvietimą jam gresia atsakomybė.

Policija nustatė skambinusiojo tapatybę – bombą prie P.Cvirkos paminklo „nešiojosi“ asmuo, vardu Žygimantas Č. Pasak pareigūnų, iš vyriškio balso buvo akivaizdu, kad jis gana daug išgėręs.

Policija sprendžia, kokią atsakomybę taikyti „atomine bomba“ grasinusiam vyrui. Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę vyriškis gali būti nubaustas net viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu. 

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.