N.Venckienės patvorio „kovotojui“ - byla dėl grasinimų

Dėl Mindaugo Žalimo įžeidimo teismų slenksčius minantis vienas aršiausias Neringos Venckienės gerbėjas Renaldas Ščiglinskas sulaukė naujo „siurprizo“. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl poveikio nukentėjusiajam ir grasinimų nužudyti arba sutrikdyti žmogaus sveikatą.

R.Ščiglinskas savo administruojamame puslapyje šmeižia ir įžeidinėja visus, kurie nesutinka su N.Venckienės nuomone.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Ščiglinskas savo administruojamame puslapyje šmeižia ir įžeidinėja visus, kurie nesutinka su N.Venckienės nuomone.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 6, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:00 PM

Naują bylą R.Ščiglinskas užsidirbo po pirmojo, vasario 13 dieną Kauno apylinkės teisme vykusio teismo posėdžio dėl M.Žalimo įžeidimo.

Teisme aiškinęs, kad socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ administruoja ne jis, o kiti asmenys, po teismo posėdžio R.Ščiglinskas pratrūko ir toje pačioje grupėje surašė savo „įspūdžius“ iš teismo.

Kaip ir ankstesniuose šio patvorio „kovotojo“ pasisakymuose, juose netrūko nei užgaulių žodžių, nei grasinimų.

M.Žalimas dar kartą kreipėsi į prokuratūrą dėl R.Ščiglinsko veiksmų ir jo prašymas buvo patenkintas – vasario 25 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimų bei poveikio nukentėjusiajam.

Didžiausia numatoma bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Už įžeidimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki vienerių metų. M.Žalimas taip pat ketina R.Ščiglinskui pateikti civilinį ieškinį – 10 tūkst. litų.

„R.Ščiglinskas teigia, kad puslapyje „Facebooke“ administruoja ne jis, tačiau yra pakankamai įrodymų, kad šis puslapis priklauso jam. Apie tai yra paliudijęs ne vienas žmogus, be to ir pats R.Ščiglinskas ne viename savo interviu yra sakęs, kad „Klonio gatvės dienoraštį“ sukūrė ir valdo jis“, – portalui lrytas.lt kalbėjo M.Žalimas.

Teismas su M.Žalimu ne vienintelės problemos šiemet užgriuvusios R.Ščiglinską. Jo atžvilgiu Kauno rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.

R.Ščiglinsko namuose ir bendrovėje „Customs Consultings“ buvo atlikta krata, per kurią paimti kompiuteriai ir ikiteisminiam tyrimui reikalingi dokumentai.

Tyrėjai įtaria, kad nusikaltimas įvykdytas 2012 metų pavasarį. Tuomet R.Ščiglinskas organizavo tiesiogines transliacijas internetu iš Klonio gatvės.

Kai sugedo jo kompiuteris, „aktyvistas“ nesikuklino, paprašė pagalbos Didžiojoje Britanijoje gyvenančių nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės šalininkų.

Šie surinko ir pervedė jam pinigus naujam kompiuteriui įsigyti, tačiau gudrusis verslininkas juos apmovė – kompiuterį nusipirko ne savo, o savo bendrovės vardu.

Tyrėjai įtaria, kad taip R.Ščiglinskas ne tik suklastojo buhalterinius dokumentus, bet ir iš valstybės neteisėtai susigrąžino PVM.

Įtarimai šioje byloje R.Ščiglinskui kol kas nepareikšti, tačiau jis jau yra įtariamasis kitoje byloje – dėl neteisėto Andriaus Ūso bei Laimutės Stankūnaitės ir jos dukters persekiojimo bei neteisėtos informacijos apie jų gyvenimą rinkimo.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą R.Ščiglinsko namuose ir darbovietėje taip pat buvo atliktos kratos.

Ikiteisminis tyrimas dėl sekimų jau beveik baigtas. Planuojama, kad balandžio mėnesį byla turėtų pasiekti teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.