R.Adomavičiaus teismas - lyg žaidimas

Vilniaus apygardos teismas dar kartą bandys į posėdį atvesdinti buvusį bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovą Darių Norkų.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Mar 6, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:17 PM

Dėl D.Norkaus ligos Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT) atidėjo jau keturis kartus.

Visus keturis kartus į teismą buvo atėjęs Spacialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnas Saulius Petkevičus.VAT planavo surengti šių dviejų liudytojų akistatą , tačiau viename posėdyje apie STT provokacijas viešai papasakojęs D.Norkus daugiau teisme nebepasirodė.

Kelis kartus jam nepavyko į teikti šaukimo, prieš praėjusį posėdį teismas gavo pažymą, kad liudytojas serga. VAT priėmė sprendimą D.Norkų atvesdinti ir kreipėsi į medicinos įstaigą dėl ligos diagnozės. Šį rytą buvo pranešta, kad prieš metus jam buvo atlikta kojos operacija, o šiuo metu paskirta reabilitacija.

Dėl sprendimo jį atvesdinti D.Norkus teisėją Virginiją Švedienę apskundė VAT pirmininkui, Generalinei prokuratūrai ir net prezidentei.

Tuomet VAT nusprendė imtis gudrybių iš svarbų liudytoją surasti pačiame teisme. Iš prokuroro sužinoję, kad D.Norkus vaikšto į tame pačiame teisme nagrinėjamas dvi bendrovės „Vilniaus vandenys“ bylas, teismo darbuotojai jam šaukimą įteikė vakar, prieš vieną šių posėdžių.

D.Norkus jį priėmė, tačiau ranka užrašė, kad šaukimas jam įteiktas ligos metu. Jis tuomet turėjo nedarbingumo lapelį.

Prokuroras Linas Kuprusevičius teismo prašė D.Norkų suimti mėnesiui. „Jis vaikšto tik į tas bylas, kur jam naudinga“, - teigė prokuroras.

Šios bylos duomenimis, 2012-ųjų rugsėjo mėnesį D.Norkus R.Adomavičiui davė 40 tūkstančių litų kyšį. Jis pinigus paliko vicemero automobilyje. Teigiama, jog pinigai buvo siūlomi už tai, kad vieną iš bendrovės „Vilniaus vandenys“ skelbtų konkursų laimėtų „Utenos melioracija“.

D.Norkus tikina, jog perduoti pinigus R.Adomavičiui jį įkalbėjo STT pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.