Šiaulių gimnazistės žudikių parodymai - televizijos laidoje

Jau šį ketvirtadienį, 21 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ žiūrovų dėmesiui – unikali, niekur nerodyta vaizdo medžiaga apie kraupiausią paauglių mergaičių nusikaltimą, sukrėtusį visą Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:04 PM

2011 metais Šiauliuose buvo įvykdyta kraupi egzekucija, kai vienos gimnazijos aštuoniolikmetės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė nužudė ir išniekino savo bendramokslę. Laidos žiūrovai turės galimybę savo akimis pamatyti išskirtinius kadrus, kaip paauglės iškart po sulaikymo duoda parodymus bylos tyrėjui.

„Šios laidos tikslas yra ypatingas – įspėti ir pagelbėti tėvams, susiduriantiems su paauglių ar vaikų patyčiomis, savižudybėmis ir nusikaltimais bei padėti užbėgti tokioms nelaimėms už akių“, – pabrėžia laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ prodiuseris ir vedėjas Kristupas Krivickas.

Pasak K.Krivicko, nors mergaitės, padariusios šį nusikaltimą buvo nubaustos po 20 metų, akivaizdu, kad nusikaltimas nesubrendo per vieną naktį. O per visą tą laikotarpį šalia mergaičių buvo ar bent jau turėjo būti tėvai, pedagogai, socialiniai darbuotojai, mokyklos psichologai, kurie pirmiausiai ir yra atsakingi už vaikų brandą ir problemas, su kuriomis susiduria paaugliai.

„Kodėl už tokius nusikaltimus yra teisiami jauni žmonės, pasiklydę tarp vertybių ir pagundų, tykančių jaunų protų, o ne šalia jų esantys suaugusieji, privalantys laiku pastebėti ir reaguoti į nerimą keliančius vaiko elgesio signalus. Galbūt pažiūrėję mūsų laidą kiti tėvai atpažins tokius ženklus savo vaikuose ir imsis prevencijos, kad niekada neįvyktų panašios nelaimės“, – sako K. Krivickas.

Laida buvo kuriama bendradarbiaujant su žurnalistu iš Šiaulių Sigitu Stasaičiu, kuris ne tik atliko išsamų tyrimą, aiškindamasis, kas pastūmėjo jaunas merginas į tokį nusikaltimą, bet ir visą tai išdėstė knygoje „Rytoj mane nužudys“.

„Štai dėl ko parašiau šią knygą – kad visuomenė sužinotų tai, kas netilpo į nuosprendį. Visų pirma – kokios asmeninės problemos, psichologinės priežastys, auklėjimo spragos V.Vaitiekaitytę su V.Lietuvninkaite pavertė tokiais „monstrais“, kas abi Viktorijas siejo su satanistų filosofija, – pasakoja žurnalistas S.Stasaitis.

„Nusikaltimas ir bausmė“, pirmoji laida iš ciklo „Šiaulių monstrės“ – ketvirtadienį, kovo 6 dieną, 21 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.