Areštinėje atsidūrė latvis ir 3 jo į Lenkiją gabenti nelegalai

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė Latvijos pilietį, automobiliu iš Lietuvos vežusį tris nelegalus. Visus keturis užsieniečius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Su nelegalais susikalbėti ir nustatyti jų pilietybes pasieniečiams nepavyko.<br>VSAT nuotr.
Su nelegalais susikalbėti ir nustatyti jų pilietybes pasieniečiams nepavyko.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 9:49 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, apie vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasirinktinio patikrinimo metu Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė automobilį „Ford Focus“ su latviškais numeriais. Į Lenkiją beišvykstančią mašiną vairavo 52-ejų Latvijos pilietis, turėjęs tvarkingus dokumentus.

Jis vežė tris keleivius, tamsaus gymio vyrus. Šie neturėjo jokių asmenybes patvirtinančių dokumentų. Su nelegalais susikalbėti ir nustatyti jų pilietybes pasieniečiams nepavyko. Juos ir vairuotoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

„Ford Focus“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Tos pačios Kalvarijos užkardos pasieniečiai sausio viduryje ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu irgi buvo sulaikę vairuotoją Latvijos pilietį. Jis taksi automobiliu į Lenkiją vežė keturis gruzinus, kurie buvo pasišalinę iš Latvijos užsieniečių registracijos centro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.