Molėtų pareigūnai pričiupo apie sprogmenį melavusį nepilnametį

Molėtų policija operatyviai pričiupo nepilnametį, svetimu telefonu pranešusį apie sprogmenį.

Antiteroristinės operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai ir jų šuo Silveris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Antiteroristinės operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai ir jų šuo Silveris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

Kaip praneša Utenos apskrities VPK, trečiadienį apie 22 val. 46 min. Bendrasis pagalbos centras gavo telefoninį pranešimą, kad Molėtų mieste, Jaunimo aikštėje, padėtas sprogmuo, kuris galimai sprogs po 5 minučių. Nedelsiant į įvykio vietą atvyko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai. Žmonių ar transporto priemonių Jaunimo aikštėje nebuvo, o atidžiai apžiūrėjus aikštę, įtartinų daiktų ar sprogmenų nerasta.

Atliekant įvykio tyrimą nustatyta, kad mobiliojo ryšio telefonas, iš kurio buvo skambinta ir pranešta apie sprogmenį, priklauso penkiolikmetei, gyvenančiai Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namuose.

Apklausos metu nustatyta, kad mobiliojo ryšio telefonas buvo paliktas be priežiūros socialinių darbuotojų padėjėjos kambaryje. Taip pat operatyviai buvo nustatytas nepilnametis asmuo, melagingai pranešęs apie sprogmenį, kuris negalėjo paaiškinti savo elgesio. Tai tų pačių Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namų keturiolikmetis gyventojas.

Įvykis ištirtas nedelsiant, todėl į įvykio vietą neprireikė kviesti kitų spec. tarnybų.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.