Subadytos tarnautojo mašinos padangos parūpo ir ministrui

Aplinkosaugininkas – pavojinga profesija, jos atstovams neretai tenka atkentėti pažeidėjų atakas. Tuo ne kartą įsitikino Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Biržų rajono agentūros vyriausiasis specialistas 51–erių Artūras Gintaras Griška. Kovo pradžioje jau nebe pirmą kartą buvo pasikėsinta į jo automobilį. Naktį aplinkosaugininko namų kieme kažkas prisėlinęs supjaustė visas automobilio „Renault Laguna“ padangas.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 10, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:26 PM

Po šio įvykio aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kreipėsi į Policijos departamento policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir paprašė užtikrinti aplinkos apsaugos pareigūnų saugumą.

„Kova su pažeidėjais intensyvėja, svarbu ją tęsti toliau, bet turime būti pasiruošę viskam, todėl ir kreipiausi į generalinį komisarą ir paprašiau užtikrinti, kad kaltininkai būtų kuo skubiau surasti ir nubausti. Tai bus aiški žinutė, kad tokie dalykai nebus toleruojami“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Kentėjo ir pats, ir automobilis

Apie sugadintą asmeninį turtą A.G.Griška pranešė policijai. Pareigūnas neabejoja, kad išpuolis susijęs su jo užimamis pareigomis. „Tai jau bene dešimtas kartas, kai mano automobilis nukenčia. Su juo važinėju nuo 2004–ųjų. Pirmas išpuolis buvo pačiame Biržų centre. Palikęs mašiną nuėjau, grįžęs radau išspardytus priešrūkinius žibintus. Po to dar buvo išdaužyti mano automobilio langų stiklai, apibraižyti šonai, kelis kartus subadytos padangos“, – sakė jau 22 metus Biržų aplinkos apsaugos agentūroje dirbantis A.G.Griška.

Jis nepamiršo ir dar vieno nemalonaus incidento, kad prieš kelerius metus bandant nubausti du brakonieriavusius žvejus, pačiam teko smarkiai nukentėti. Tąsyk neleistinai žvejoję du vyrai užpuolė pareigas einantį valstybės tarnautoją. Pradžioje jie plūdosi, mosavo kumščiais, paskui įpykę čiupo pagalį ir kirvį.

„Prisidengiau galvą ranka, tai rankai teko daugiausiai. Ji lūžo. Mane užpuolę brakonieriai atsidūrė teisme. Paaiškėjo, kad abu vyrai neseniai buvo išėję iš kalėjimo. Vienas iš jų vėl ten buvo pasiųstas“, – prisiminė A.G.Griška.

Tarnautojas apipylė srutomis

Šiam specialistui teko būti ir liudininku vienoje baudžiamojoje byloje, kurioje nukentėjusiomis buvo pripažintos dvi kolegės – Biržų agentūros vadovė Elona Pipiraitė ir specialistė Mantė Ramanauskienė. Moterys nukentėjo tuomet, kai Biržų rajono ūkininkas Vytautas Stankevičius savo sodybos kieme jas tyčia apipylė srutomis. Abi tarnautojos nuvyko paimti srutų, kurios tekėjo į aplinką, mėginių. Ūkininkas supyko, čiupo aplinkosaugininkėms iš rankų indą ir jo turinį šliūkštelėjo į moteris. Srutos aptaškė pareigūnes, jų teko ir tarnybinio automobilio salonui. Vėliau teismas ūkininką pripažino kaltu ir skyrė jam 4550 litų baudą. „Tai, kad pažeidėjai užpuola pareigas einančius mūsų specialistus, nėra kasdienybė. Tačiau tokie faktai nėra ir reti ar išskirtiniai. Yra ne kartą pasitaikę, kad reidų metu pažeidėjai pasikėsina į pareigas atliekančių specialistų saugumą ir sveikatą“, – sakė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Valdemaras Jakštas. Aplinkos ministerija informuoja, kad sugriežtinus gamtos apsaugos kontrolę ir padidinus gamtos ištekliams padarytos žalos apskaičiavimo įkainius, brakonieriai ne kartą kliudė vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, įžeidinėjo pareigūnus ir naudojo fizinę prievartą prieš juos, naikino valstybės turtą, bandydami išvengti atsakomybės už padarytus pažeidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.