Teisiamųjų suole – motiną ir draugę nužudęs vyras

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas atvertė dvigubos žmogžudystės bylą. Biržų rajono gyventojas Laimutis Ranonis, kuris kaltinamas smūgiais akmeniu užmušęs dvi moteris, savo kaltę pripažįsta. Tačiau jo kaltumu netiki į bylos svarstymą gausiai susirinkę teisiamojo artimieji.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 13, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 AM

Byloje surinktais duomenimis, 45-erių L.Ranonis praėjusių metų kovo 28 dieną būdamas neblaivus namuose, esančiuose Didžiosios Panemunės kaime, kelis kartus trenkė savo motinai į veidą kumščiu, paskui tris kartus smogė akmeniu į galvą. 80  metų moteriai lūžo kaukolės kaulai, kraujas išsiliejo į smegenis. Ji mirė.

Po to L.Ranonis susipyko su savo gyvenimo drauge Gitana Gasiūniene. Kieme jis jai irgi trenkė iš pradžių į veidą kumščiu, paskui pribaigė akmeniu į pakaušį. Tai padaręs vyras nuėjo gulti.

Pats iškvietė policiją

Paryčiais prasiblaivęs jis kieme prie namų slenksčio rado savo sugyventinės lavoną.

Apie tai, kad užmušė savo sugyventinę, pranešė pats žudikas. Jis apie 4 valandą ryto paskambino policijos budėtojams. Neblaivus vyras neužsiminė, kad name yra ir jo motinos Elžbietos Ranonienės lavonas.

Name po skudurais paslėptą negyvą pensininkę policijos pareigūnai rado apžiūrinėdami nusikaltimo vietą. Dviguba žmogžudyste įtariamo vyro organizme buvo 1,79 promilės alkoholio. Jis uždarytas į areštinę.

Žudikas buvo mylimiausias mamos sūnus

Laimutis R. su gyvenimo drauge G.Gasiūniene prieš kelerius metus buvo atsikraustę gyventi pas savo motiną į Didžiosios Panemunės kaimą. Prieš tai juodu gyveno kitame kaime Laimučiui R. priklausančiame name.Tačiau per gaisrą šis būstas supleškėjo ir pora liko be pastogės. Sūnų su jo sugyventine priglaudė Elžbieta Ranonienė.

Jiems apsigyvenus, tvarkinguose pensininkės namuose baigėsi ramybė. Sūnus su savo drauge mėgo išgerti. Teisme velionės sesuo pasakojo, kad E.Ranonienė skundėsi pavargusi nuo kasdien namuose vykstančių išgertuvių. Į klausimą, ar sūnus jos nemuša, atsakė, kad šis niekada gyvenime nėra jos net pirštu palietęs. O va jo draugė tai apstumdydavusi. „Jis buvo mylimiausias motinos sūnus“, – sakė liudininkė.

Kaltinamųjų suole sėdintis L.Ranonis yra jauniausias iš trijų nužudytosios sūnų. Teisme nukentėjusiais pripažinti teisiamojo vyresnieji broliai sakė niekaip negalintys patikėti, kad tikrasis žudikas yra jų jaunėlis.Tiesa, jis mėgo išgerti. Tačiau šeimai kilo įtarimų, kad abi moteris galėjo nužudyti kitas žmogus.

 Artimiesiems – daug neatsakytų klausimų

Mat negyvos motinos telefonas atsidūrė jauno Latvijos piliečio Igorio Lipniko rankose. Jis buvo pakviestas kaip liudininkas.

Į klausimą, kaip jo rankose atsirado E.Gasiūnienės telefonas, I.Lipnikas papasakojo istoriją apie tai, kad Germaniškio kaime prie autobuso stotelės telefoną jam pirkti pasiūlė L.Ranonis. I.Lipnikas jį įsigijo už 9,5 lato.

Vėliau vyrai atsidūrė vienoje areštinės kameroje. I.Lipnikas pasakojo, kad jam L.Ranonis pasipasakojo trenkęs į veidą žmonai. Ši esą griuvo ir užsimušė. „Jis man nedavė miegoti, nes iki vėlumos vaikščiojo po kamerą. Paskui tardytojas man pasakė, kad tas vyras nužudė du žmones. Pajuokavo, kad aš būsiu trečias“, – teisme pasakojo I.Lipnikas.

Duodami parodymus artimieji sakė, kad iš nužudytosios namų dingo ne tik telefonas. Pasigesta ir E.Ranonienės ant rankos buvusio vestuvinio aukso žiedo, dantų protezo, kuriame buvo aukso, taip pat ir televizijos priedėlio, kurį pats kaltinamasis ir buvo nupirkęs.

„Kaip jis galėjo nužudyti, jeigu net nežinojo, kad motina negyva guli paslėpta po čiužiniu? Kur dingo motinos aukso žiedas?“ – šis ir dar daugiau neatsakytų klausimų kamuoja teisiamojo artimuosius. Jie tikisi, kad į juos bus atsakyta teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.