Mažametės skriaudikas teismo dienos lauks ligoninėje

Iš moksleivio atėmė telefoną

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Mar 18, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:57 AM

Paaiškėjo, kad tardymo izoliatoriuje laikomas 22 metų R.Krivičius serga pavojinga užkrečiamąja liga, keliančia grėsmę ir kitiems suimtiesiems. Įtariamojo gydymas gali trukti metus, o gal net ir ilgiau. Tik pasveikęs jis galės stoti prieš teismą.

Iš moksleivio atėmė telefoną

2012 metų gruodžio 3-iąją, ką tik grįžęs iš Pravieniškių pataisos namų, anksčiau daug kartų už apiplėšimus ir vagystes teistas R.Krivičius trainiojosi Klaipėdoje. Vyrui knietėjo greitai ir lengvai prasimanyti pinigų – apiplėšus silpnesnius už save žmones arba vaikus.

Pamatęs gatve į muzikos mokyklą einantį berniuką R.Krivičius jį užpuolė. Baugindamas, grasindamas suspardyti, atėmė iš vaiko mobilųjį telefoną. Tą patį vakarą grobį už 100 litų pardavė bendrovės „Amikas“ lombarde.

Gautus pinigus išleidęs alkoholiui plėšikas greitai buvo sučiuptas ir suimtas. Už šį nusikaltimą jam skirta pusantrų metų nelaisvės.

Teismas konstatavo, kad R.Krivičius už grotų nepasitaisė, nenori keisti įprasto gyvenimo būdo, toliau pažeidinėja įstatymus. Jis buvo pripažintas visuomenei itin pavojingu recidyvistu ir sugrąžintas į kalėjimą.

Apiplėšto mažamečio tėvams nuteistasis turės atlyginti 354 litais įvertintą turtinę ir 1000 litų moralinę žalą.

Mėgino išžaginti mažametę

Paaiškėjo, kad po šio išpuolio praėjus dešimčiai dienų R.Krivičius vėl šlaistėsi Klaipėdos gatvėmis ir tykojo kitų aukų – nepilnamečių.

Vakare žmonės pastebėjo, kad šilutiškis Liubeko gatvėje, prisigretinęs prie vienos namo grįžtančios mergaitės, čiupo ją už sprando ir grasindamas sumušti pareikalavo atiduoti vertingesnius daiktus.

Išsigandusi mažametė užpuolikui ištiesė mobilųjį telefoną „Samsung“, iš piniginės iškrapštė 10 litų, bet R.Krivičiui to neužteko – nusitempęs dvylikametę į laukus už prekybos centro mėgino išžaginti.

Po to pedofilas auką pavėdėjo iki Smiltelės gatvės ir Taikos prospekto sankryžos ir tik tada pasipustė padus.

Basas spruko per pusnynus

Mergaitės tėvai kreipėsi į policiją. Pareigūnams atvykus į Žemaičių Naumiestį (Šilutės r.), kur R.Krivičius gyveno su būstą Klaipėdoje praradusia motina ir patėviu, įtariamasis per namo langą basas stryktelėjo į pusnį ir nubėgo.

Neblaivūs buto šeimininkai mėgino sulaikyti policininkus – šaukdami ir skeryčiodamiesi kibo į atlapus. Išbėgę lauk kriminalistai dar kurį laiką sekė R.Krivičiaus pėdsakais.

Paieškas apsunkino bėglio pėdsakus užpusčiusi pūga. Manyta, kad lengvai apsirengęs R.Krivičius šaltyje neilgai ištvers.

Surado sėdintį ant klozeto

Taip ir atsitiko – sušalęs bėglys naktį atkurnėjo į motinos namus. Vėl pasirodę pareigūnai jį aptiko tualete ant klozeto. Užsivilkęs šiltą striukę, užsimaukšlinęs kepurę R.Krivičius buvo pasirengęs sprukti.

Vos daugiau kaip dvi savaites laisvės oru pakvėpavęs plėšikas vėl buvo uždarytas į areštinę. Motinos bute atrastas ir įkaltis – iš mažametės klaipėdietės pagrobtas telefonas „Samsung“.

R.Krivičius anksčiau trejus metus kalėjo už tuos pačius nusikaltimus – gatvėse užpuldavo ir apiplėšdavo vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.