Žmones šmeižusio N.Venckienės garbintojo drąsa išgaravo teisme

Porą metų nuo bėglės Neringos Venckienės tvoros nesitraukęs Renaldas Ščiglinskas vėl stojo prieš teismą. Dėl vieno pagrindinių Kauno žudynių bylos liudytojo Mindaugo Žalimo įžeidimo jau teisiamas R.Ščiglinskas yra kaltinamas ir vilniečio Mariaus Kuprevičiaus apšmeižimu bei įžeidimu.

Teismų slenksčius minantis R.Ščiglinskas aiškina, kad internete žmones šmeižė ir įžeidinėjo ne jis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismų slenksčius minantis R.Ščiglinskas aiškina, kad internete žmones šmeižė ir įžeidinėjo ne jis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-03-18 17:53, atnaujinta 2018-02-15 07:49

Ne vienerius metus socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ administravęs ir apie tai ne kartą žurnalistams pasakojęs R.Ščiglinskas Vilniuje, kaip ir Kaune, teigia priešingai. Esą šio puslapio jis neadministruoja, todėl už jo turinį atsakyti negali.

Prie kompiuterio ekrano žmones, kurie nepritaria N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio veiksmams, daugybę kartų visaip įžeidinėjęs ir šmeižęs R.Ščiglinskas atvykęs į Vilniaus apylinkės teismą vis dūsavo, pareiškė pageidaujantis uždarų teismo posėdžių bei sakė norintis susitaikyti su M.Kuprevičiumi.

M.Kuprevičius su tokiu pasiūlymu nesutiko ir paprašė bylą nagrinėti iš esmės. „Aš nenoriu su juo taikytis ir nesitaikysiu, nes yra surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad būtent R.Ščiglinskas ne vienerius metus administravo grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ ir joje šmeižė tiek mane, tiek kitus žmones“, – po teismo posėdžio portalui lrytas.lt sakė M.Kuprevičius.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme vyko taikomasis posėdis, tačiau privataus kaltinimo bylą nagrinėjanti teisėja buvo priversta joje daryti pertrauką.

R.Ščiglinskui nepripažįstant savo kaltės, teismas nusprendė iš kitų bylų išsireikalauti duomenis, patvirtinančius, kad kaunietis tikrai yra šmeižikiško puslapio administratorius.

Kitas teismo posėdis šioje byloje numatytas balandžio mėnesį.

Trečiadienį R.Ščiglinskas Kauno apylinkės teisme dar kartą susitiks su M.Žalimu, o kitą savaitę Vilniaus miesto apylinkės teisme jo laukia privataus kaltinimo byla su išteisinto Andriaus Ūso pusbroliu Vytautu Ūsu.

Kauno rajono policijos komisariate R.Ščiglinsko atžvilgiu atliekami dar trys ikiteisminiai tyrimai – dėl, kaip įtariama, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo, neteisėtos informacijos apie žmonių privatų gyvenimą rinkimo bei dėl poveikio nukentėjusiajam ir grasinimų jį nužudyti.

Kol kas įtarimai šiam patvorio „kovotojui“ yra pareikšti tik viename tyrime – dėl A.Ūso bei Laimutės Stankūnaitės ir jos dukters sekimo.

Tyrime dėl už „violetinių“ pinigus nupirkto kompiuterio įregistravimo savo įmonės vardu R.Ščiglinskas yra apklaustas specialiuoju liudytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.