Budrios šiaulietės pastebėtus vagis demaskavo tarnybinis šuo

Šiauliuose vagišių taikiniu tapusio automobilio savininkas už sučiuptus niekadėjus turi būti dėkingas budriai kaimynei ir tarnybiniam policijos šuniui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 19, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:27 AM

Vėlų kovo 14-osios vakarą Gardino gatvės kieme slampinėjančius ir čia stovinčius automobilius apžiūrinėjančius tris jaunuolius pro daugiabučio langą pastebėjo miego nenorėjusi moteris.

Įtarusi, kad ši kompanija turi negerų kėslų šiaulietė telefonu paskambino į policiją.

Kol atskubėjo pareigūnai, vienas į automobilį „Volkswagen Golf“ įsibrauti sugebėjęs vagišius išplėšė USB laikmeną. Ilgapirštis kėsinosi ištraukti ir grotuvą „Pioneer“, tačiau tai padaryti jam sutrukdė kieme pasirodę patruliai.

Išvydusi pareigūnus trijulė išsilakstė.

Vagišių paieškai buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi.

Dresiruotas keturkojis pareigūnus atvedė prie netoliese esančio daugiabučio namo, ant kurio laiptų lyg niekur nieko sėdėjo jaunas vaikinas.

Apsimesti niekuo dėtu pašaliečiu šiam jaunuoliui nepavyko - šuns reakcija parodė, kad čia sėdi ką tik svetimame automobilyje pabuvojęs vaikinas.

Policininkai įtariamąjį sulaikė ir uždarė į areštinę. Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo kad sulaikytasis 23 metų E.O. yra girtas. Jam nustatytas vidutinis (1,8 prom.) girtumas.

Už grotų atsidūrusiam E.O. pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę.

Įtarimai dėl šio nusikaltimo pareikšti ir sulaikytojo bendrininkams: 20 metų D.G. bei 21 metų Ž.Č. Šiuos įtariamuosius policininkai nustatė ir apklausė jau kitą dieną.

Paaiškėjo, kad apvogti automobilį šie vaikinai nusprendė siekdami prasimanyti pinigų išgertuvėms.

Tądien trijulė girtavo viename daugiabučio namo kieme. Linksmybės baigėsi, kai pritrūko alkoholio, o pinigų jam nusipirkti trijulė nebeturėjo. Šią problemą jaunuoliai nutarė išspręsti paprastai – ką nors pavogti ir parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.